Įstatymo pataisos neleis mokesčiais bausti žiniasklaidos

Seimas svarstys „Drąsos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2014, 5:32 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:03 AM

Seimas antradienį po pateikimo pritarė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisoms, kuriomis parlamentaras siūlo neetiškais pripažintiems leidiniams nedidinti PVM. Toliau prie pataisų Seimas grįš rudenį.

Įstatymas numato, kad profesinės etikos nesilaikantiems leidiniams taikomas 21 proc., o ne lengvatinis 9 proc. PVM tarifas, kuris taikomas daugumai laikraščių, žurnalų ir kitų periodinių leidinių.

Parlamentinės opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius piktinosi, kad neetišką spaudą siūloma remti mokesčių mokėtojų lėšomis.

„Ar valstybė turi remti tokią žiniasklaidą taip pat, kaip remia regionų žiniasklaidą, kuriai taikomas sumažintas tarifas. Sumažintas PVM tarifas reiškia, kad mokesčių mokėtojų pinigais yra remiama tokia veikla. Tai kodėl tada neremti erotinio ar smurtinio pobūdžio žiniasklaidos? Nes dabar tai draudžiama daryti“, - kalbėjo A.Kubilius.

Parlamentaras Vytautas Matulevičius teigė, kad PVM didinimas žiniasklaidai - drakoniška sankcija, o Ekonomikos komiteto narė Birutė Vėsaitė tikino, kad dabar nėra nė vienos visuomenės informavimo priemonės, kuri nebūtų padariusi prasižengimų: „Taip (didindami mokesčius - BNS) siekiame uždaryti nepalankias žiniasklaidos priemones“.

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija neetiškais pripažino laikraščius „Lietuvos rytas“ ir „Respublika“. Pastarasis dienraštis virto savaitraščiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.