Japoną Kaune sudomino grafitininkų užrašai ant muziejaus sienų

Grafitininkai keistais tekstais išpaišė ir Tremties ir rezistencijos muziejaus pastato Kaune fasadą. Vieni tuo piktinasi, kiti būna suintriguoti. Tačiau padėtis artimiausiu metu nesikeis, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

2014-06-10 19:10, atnaujinta 2018-02-12 23:59

Pro Ramybės parke įsikūrusį Tremties ir rezistencijos muziejų einantys kauniečiai ir ekspozicijos aplankyti užsukantys lietuviai bei užsieniečiai iškart pastebi grafitininkų išpaišytas statinio fasado sienas.

Ant vienos jų nupurkšta keista figūra. Ant kitos glumina užrašas: „10 Dieva ysakymų 5 bažnyčios ysakymai VDŽTVN valgytojau dešros žuvies tokių valgių nevalgyk.“

Muziejaus ekspoziciją prižiūrintis Kauno miesto muziejaus atstovas Rokas Sinkevičius teigė, kad šios teplionės atsirado jau prieš kelerius metus.

„Kai kuriuos lankytojus grafitininkų savivalė piktina. Kitus pralinksmina ar suintriguoja“, – teigė muziejaus darbuotojas.

R.Sinkevičius pasakojo, kad neseniai muziejuje lankėsi iš Japonijos atvykęs antropologijos profesorius.

„Jį ne tiek sudomino eksponatai, kiek užrašas apie dešrą. Mokslininkas klausinėjo, ką tai reiškia, domėjosi mūsų subkultūra, jos dalimi esančių grafitininkų veikla“, – pasakojo muziejininkas.

R.Sinkevičius mano, kad terliones reikėtų nuvalyti. Tačiau pastatas priklauso Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungai. O jos atstovai lėšų statinio sienoms valyti ar perdažyti neturi.

Šios sąjungos valdybos pirmininkė Rasa Duobaitė-Bumbulietė taip pat įsitikinusi, kad grafitininkai elgiasi nepagarbiai. Tačiau ji apgailestavo, kad pinigų sąjungai stinga, todėl artimiausiu metu užrašai nuo statinio pašalinti nebus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.