L.Graužinienė apie „juodąjį“ viceministrų sąrašą: „Tai šantažas“

Seimo pirmininkė „darbietė“

L.Graužinienė pabrėžė esanti už skaidrumą ir teigė, kad viceministrai būtų keičiami, jeigu būtų pateikti įtarimus jiems patvirtinantys faktai.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
L.Graužinienė pabrėžė esanti už skaidrumą ir teigė, kad viceministrai būtų keičiami, jeigu būtų pateikti įtarimus jiems patvirtinantys faktai.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2014, 8:34 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:59 PM

„Aš noriu pasakyti, jeigu žmogus yra neskaidrus ar atliko neskaidrų veiksmą, jis turi būti pašalintas iš darbo, ir turi būti atitinkami veiksmai prieš jį. Paimti ir šantažuoti žmogų – jūs atleiskit, nes aš turiu sąrašą – šitaip negalima elgtis valstybėje“, – LNK Žinioms antradienį sakė Seimo pirmininkė, paklausta, ar sieks kompromiso su prezidente.

L.Graužinienė pabrėžė esanti už skaidrumą ir teigė, kad viceministrai būtų keičiami, jeigu būtų pateikti įtarimus jiems patvirtinantys faktai.

„Mes norime pamatyti tą informaciją, esame už skaidrumą, už tai, kad Vyriausybėje dirbtų tik kompetentingi ir tik atsakingai pareigas einantys žmonės, ir jeigu bus pateikti faktai, mes tikrai keisime tuos žmones“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Prezidentė D.Grybauskaitė antradienį žurnalistams sakė, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) jai ir premjerui pateikė pažymą apie įtartinus viceministrus.

Pasak prezidentės, šiame sąraše be kitų yra ir finansų bei aplinkos viceministrai – sprendimą dėl viceministrų esą turės priimti „bet kuris ministras“, kurių kandidatūroms po inauguracijos pritars prezidentė.

Paklausta, ką darys, jei ministrai neatsižvelgs į jos siūlymus, prezidentė tvirtino, kad tuomet išvadas darys ne tik Lietuvos žmonės, „bet ir teisėsaugos institucijos taip pat“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.