N. Venckienė ir jos advokatai gali dalyvauti Seimo posėdyje

Seime nesirodanti parlamentarė Neringa Venckienė ir jos advokatai gali dalyvauti ketvirtadienį vyksiančiame Seimo posėdyje, kuriame numatoma svarstyti šios Seimo narės mandato panaikinimo klausimą.

Seimas priėmė protokolinį nutarimą svarstyti Seimo narės N.Venckienės mandato panaikinimo klausimą.<br>T.Bauro nuotr.
Seimas priėmė protokolinį nutarimą svarstyti Seimo narės N.Venckienės mandato panaikinimo klausimą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 4:32 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:07 AM

Lietuvos Seimas oficialiai pranešimu, paskelbtu parlamento svetainėje www.lrs.lt, informuoja, kad Seime šių metų birželio 19 d. bus svarstomas Seimo narės N.Venckienės mandato panaikinimo klausimas.

Seimo Ryšių su visuomene skyrius primena Seimo statuto nuostatas, pagal kurias „asmuo, kuriam taikoma apkalta, turi teisę dalyvauti Seimo posėdyje pats ir (ar) per savo advokatą. Jis turi teisę turėti kelis advokatus. Apie pasirinktus advokatus asmuo, kuriam taikoma apkalta, raštu praneša Seimui ne vėliau kaip likus dviem dienoms iki pirmojo apkaltos proceso Seime posėdžio. Tokiu atveju jie taip pat rašytiniu pranešimu kviečiami į Seimo posėdį. Asmuo, kuriam taikoma apkalta, ir jo advokatai gali pateikti įrodymų, turinčių reikšmės sprendžiant konstitucinės atsakomybės klausimą“.

Statute taip pat nustatyta, kad „kai posėdyje be svarbių priežasčių nedalyvauja asmuo, kuriam taikoma apkalta, arba jo advokatai, jų nedalyvavimas netrukdo apkaltos bylą nagrinėti Seime“.

Seimas priėmė protokolinį nutarimą svarstyti Seimo narės N.Venckienės mandato panaikinimo klausimą.

Seimas jau supažindintas su Konstitucinio Teismo šių metų birželio 3 d. išvada „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo narės Neringos Venckienės, kuriai pradėta apkaltos byla, veiksmų atitikties Lietuvos Respublikos Konstitucijai“.

Konstitucinis Teismas (KT) pripažino, jog posėdžių nelankančios Seimo narės, partijos „Drąsos kelias“ frakcijos Seime seniūnės N.Venckienės veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

„KT nusprendė, jog N.Venckienės nedalyvavimas be pateisinamos priežasties 2012 m. balandžio-lapkričio mėnesiais vykusiuose 64 Seimo plenariniuose ir 25 Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdžiuose prieštarauja Lietuvos Konstitucijai. Šiais veiksmais Seimo narė N.Venckienė sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją. Ši KT išvada yra galutinė ir neskundžiama“, – sakoma KT išvadoje.

Partijos „Drąsos kelias“ lyderė N.Venckienė Seime nesirodo jau nuo pernai metų balandžio. Manoma, kad ji su nepilnamečiu sūnumi yra Jungtinėse Amerikos Valstijose, Čikagoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.