Seimas ėmėsi dar vieno siūlymo įteisinti ritualinį skerdimą

Seimas antradienį ėmėsi

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2014, 3:12 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:09 AM

Pagal pataisą, ūkiniai gyvūnai galėtų būti skerdžiami ir prieš tai jų neapsvaiginus, jeigu būtų laikomasi tam tikrų metodų, kokių reikalauja religinės apeigos.

Už projektą po patiekimo balsavo 45 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė 11 parlamentarų. Jį toliau svarstys parlamentiniai komitetai.

Seime jau svarstomas dar vienas panašus projektas, įteisinantis ritualinį skerdimą, bet jam nepritarė Aplinkos apsaugos komitetas.

Šiuo metu Lietuvoje skersti ūkinius gyvūnus galima tik prieš tai juos apsvaiginus.

Naujojo projekto iniciatoriai Seimo Kaimo reikalų komiteto nariai tvirtina, jog pataisa atvertų kelią eksportui į musulmonišką pasaulį.

„Vienos perspektyviausių ir mokiausių rinkų yra musulmoniškų šalių rinkos, tačiau joms tinka tik tie ūkiniai gyvūnai, kuri turi būti gaunami skerdimą atliekant laikantis religinių reikalavimų“, - tvirtina parlamentarai.

Siūlymą įteisinti ritualinį skerdimą kritikuoja Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija teigdama, kad įstatymo pataisos būtų didelis žingsnis atgal gyvūnų gerovės apsaugos srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.