V. P. Andriukaitis palaiko Antakalnio medikus

Sveikatos apsaugos ministras

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2014, 1:39 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:18 AM

Ministras V. P. Andriukaitis jau ne kartą viešai ir raštu Vilniaus miesto savivaldybei yra išsakęs nerimą dėl Vilniaus miesto klinikinės ligoninės (VMKL) perspektyvų. Ministro teigimu, VMKL, kurios sudėtyje veikia 2 ligoninės ir 3 Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto klinikos bei centrai - ne tik viena didžiausių Vilniaus miesto ligoninių, teikiančių platų spektrą antrinio ir tretinio lygio stacionarinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų. Čia vykdomas ir mokslinis bei pedagoginis darbas, VMKL taip pat turi konsultacinę polikliniką, kurioje teikiamos ambulatorinės antrinės ir tretinės specializuotos asmens sveikatos priežiūros paslaugos.

„Todėl nedovanotinas Vilniaus miesto savivaldybės požiūris į vilniečius, negalinčius gauti laiku ir kokybiškų paslaugų dėl to, kad savivaldybės vadovai į patraukliose vietose esančias ligonines žiūri tik kaip į nekilnojamojo turto objektus, -piktinasi ministras V. P. Andriukaitis. - Mes jau ne kartą kreipėmės į Vilniaus miesto savivaldybę siekdami, kad VMKL steigėjo teisės, pareigos ir turtas būtų perduoti SAM, nes tik taip būtų išlaikyta ir toliau kuriama moderni, šiandienos reikalavimus atitinkanti ir šiuolaikinėmis technologijomis pagrįsta sveikatos priežiūros įstaiga, patraukli ir patogi gydytis ir dirbti.“

VšĮ Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Jungtinė profesinių sąjungų atstovybė Prezidentei, Ministrui Pirmininkui, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkei ir Sveikatos apsaugos ministrui įteikė kreipimąsi „Dėl sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių įstaigų reorganizacijų skaidrumo”. Jame, be kita ko, teigiama, kad „Vilniaus miesto klinikinė ligoninė ir visi jos darbuotojai piktinasi steigėjos - Vilniaus miesto savivaldybės - iniciatyva vykdytomis pertvarkomis, turėjusiomis ne tik kolektyvą destabilizuojančių, bet ir finansinių pasekmių“. Norėdami ir toliau teikti gyventojams kokybiškas asmens sveikatos priežiūros paslaugas respublikos lygmens ligoninėje, nenorėdami ir toliau būti sunkioje finansinėje situacijoje esančios Vilniaus miesto savivaldybės nekilnojamo turto sandorių įkaitais, darbuotojai siekia Sveikatos apsaugos ministerijos pavaldumo, matydami tai kaip galimybę ligonines tikslams pasiekti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.