A.Butkevičius: „Juodasis“ sąrašas - sureikšmintas“

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) parengtas vadinamasis juodasis viceministrų sąrašas yra per

A.Butkevičius sakė su ministrais kalbėsiąs apie visus viceministrus, vertins jų kompetenciją.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius sakė su ministrais kalbėsiąs apie visus viceministrus, vertins jų kompetenciją.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 11, 2014, 4:19 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:19 PM

„Nežinau, kodėl dabar taip sureikšmintas šis klausimas. Kol kas nė vienam viceministrui nėra pareikšta įtarimų, kiek aš turiu informacijos“, - trečiadienį sakė Vyriausybės vadovas.

Jis priminė, kad tuo metu tarp buvusios Vyriausybės viceministrų yra net nuteistų.

A.Butkevičiaus teigimu, STT informaciją ir jam, ir prezidentei teikia „darbine tvarka“. Kad žiniasklaidoje minimos kai kurių neva minėtame sąraše esančių viceministrų pavardės, A.Butkevičius vadino blogu dalyku. Jis abejojo, ar mesti įtarimai virs kokiu nors teisėtvarkos atliekamu tyrimu.

Premjeras sakė su ministrais kalbėsiąs apie visus viceministrus, vertins jų kompetenciją.

„Aš kalbėsiuosi su ministrais, jie juos (viceministrus - BNS) žino (...), mes kalbėsime apie visus viceministrus, ir per tą laikotarpį ministrai turės pasakyti, ar jų kompetencija atitinka einamas pareigas“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį žurnalistams pranešė, kad STT jai ir premjerui pateikė pažymą apie įtartinus viceministrus.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė trečiadienį tvirtino, jog kreipsis į STT vadovą, kad šis paaiškintų, kuo konkrečiai įtariami Darbo partijos viceministrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.