Sveikatos apsaugos ministrą V. Andriukaitį pakeis P. Šerpytis?

Sveikatos pasaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaits greičiausiai taps trečiuoju eurokomisaru iš Lietuvos. Jo kandidatūrą jau aptarė premjeras ir prezidentė. Tai reiškia, kad rimtų kliūčių Lietuvoje tam nebeiškiltų.

V.P.Andriukaitį Sveikatos ministerijoje gali pakeisti medikas P.Šerpytis (dešinėje).<br>V.Ščiavinsko ir D.Umbraso nuotr.
V.P.Andriukaitį Sveikatos ministerijoje gali pakeisti medikas P.Šerpytis (dešinėje).<br>V.Ščiavinsko ir D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2014, 7:11 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:07 PM

Realiausiu kandidatu pakeisti Andriukaitį sveikatos apsaugos ministro poste įvardijamas medikas Pranas Šerpytis, skelbia „Lietuvos ryto" televizija.

Ar nesikeis daugiau Vyriausybės ministrų, kol kas nežinia. Įtampą tarp prezidentės ir valdančiųjų kursto paslaptingasis viceministrų sąrašas, kurio nepaisę nemalonę gali užsitraukti ir ministrai.

„Manau, jis yra politikas, kuris turi didžiausią patirtį dirbant su Europa ir šiuo metu tarptautinėj aplinkoj gerai vertinamas. Jeigu jūs prisiminsit tą laikotarpį, kai Lietuva ruošėsi stoti į ES, jis kaip tik iš Lietuvos Parlamento buvo deleguotas dirbti pasiruošiamąjį darbą ir buvo labai teigiamai įvertintas", - sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Pats V.P.Andriukaitis apie karjerą Europoje kol kas kalba atsargiai, tačiau pripažįsta, kad europinė darbotvarkė jam nėra svetima.

„Taip, aš susipažinęs su europine darbotvarke, man teko pirmininkaut ES tarybai Turėjau daug kontaktų, EP dirba daug mano draugų - apie 40 žmonių, su kuriais kartu kūrėm ES konstituciją. Dalyvavau Lisabonos sutarties kūrime ir teko matyti, kad kai kurie mano pasiūlymai likę Lisabonos sutartyje", - sakė V.P.Andriukaitis.

Kalbama, kad pakeisti V.P.Andriukaitį ministerijoje realiausias kandidatas būtų socialdemokratams prijaučiantis medicinos profesorius Pranas Šerpytis. „Tai yra kalbos aplinkui, bet kada kalba premejeras ir prezidentė, tai kitas dalykas. Kažkas mane vertina ir tai gerai, bet aš visada džiaugiuosi, kai mane vertina pacientai - ir tai yra mano didžiausias nuopelnas", - kalbėjo P.Šerpytis.

V.P.Andriukaitis būtų jau trečias eurokomisaras iš Lietuvos - po Dalios Grybauskaitės ir Algirdo Šemetos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.