Ž. Pinskuvienė iš „juodojo“ sąrašo: „Esu krištolinio skaidrumo“

Į žiniasklaidos paviešintą „juodąjį“ prezidentės Dalios Grybauskaitės sąrašą tariamai patekę viceministrai kratosi šešėlių. Jie stebisi kalbomis esantys neskaidrūs ir ketina dirbti toliau po prezidentės priesaikos.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 11, 2014, 5:14 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:13 PM

Viena iš D.Grybauskaitės „juodojo" sąrašo, kurį antradienį paskelbė TV3, žvaigždžių – žemės ūkio viceministrė Živilė Pinskuvienė teigė nei iš Prezidentūros, nei iš specialiųjų tarnybų, nei iš ministerijos vadovų negirdėjusi jokių priekaištų.

„Darbietė“ įtaria, kad ji į tariamą sąrašą pateko per klaidą, nes per savo darbo ministerijoje metus nesijaučia prisidirbusi.

„Esu rami, nes aš krištolinio skaidrumo“, – portalui lrytas.lt pareiškė politikė. Ji mano, kad prie jos vis dar bandoma prikibti dėl 2012 m. pabaigoje paviešintos balsų pirkimo per Seimo rinkimus istorijos.

„Tačiau teismas viską aiškiai pasakė: Ž.Pinskuvienė balsų nepirko“, – pabrėžė politikė.

Pasitrauktų pati

Apie savo perspektyvas toliau dirbti ministerijoje po D.Grybauskaitės priesaikos liepos 12-ąją viceministrė su savo vadovu Vigilijumi Jukna teigia nekalbėjusi, nes tam nebuvo laiko.

„Man skaidrumas labai svarbus. Jei būtų kokių nors problemų, manau, tarnybos jau seniau būtų ėmusios veiksmų. Aš pati pasitraukčiau iš posto, jei ką nors bloga padaryčiau, nes partijos ir ministerijos reputacija man yra labai svarbi“, – aiškino Ž.Pinskuvienė.

Politikė ketina toliau tęsti darbą, tiesa, leidžia suprasti, kad jei jai bus lemta pasitraukti, tai nebus didelė tragedija.

Pastaruoju metu Ž.Pinskuvienė buvo viešai kaltinta galimu partijos narių protegavimu šiems įsidarbinant Žemės ūkio ministerijos pavaldžiose įstaigose.

Dėl savęs ramus

Į tariamą „juodąjį“ sąrašą taip pat patekęs vidaus reikalų viceministras Žimantas Pacevičius įdomus tuo, kad prieš ateidamas dirbti į ministeriją jis pats vadovavo Specialiųjų tyrimų tarnybai. Taip išeina, kad STT, kurios informacija remiasi prezidentė, darbuotojai į blogiukų sąrašą įtraukė buvusį savo vadovą?

Ž.Pacevičius portalui lrytas.lt prisipažino, jog informacija, kad jis galėjo patekti į prezidentės nemalonę, nuteikė nemaloniai.

„Kaip  tokiu atveju žmogus gali jaustis, juo labiau kad žino, jog nieko nėra?“ – kalbėjo Ž.Pacevičius.

Jis mano, kad TV3 jį galėjo įtraukti į „juodąjį" sąrašą dėl to, kad STT turėjo nemalonių reikalų su šia televizija. Prieš metus turto iššvaistymo bylą tiriantys STT agentai krėtė TV3 būstinę, apklausė darbuotojus.

Trečiadienį vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas lankėsi pas prezidentę ir ten išgirdo, kad dėl vieno jo pavaldinio yra problemų. Tačiau Ž.Pacevičius teigia esantis ramus ir nusiteikęs dirbti toliau.

„Juodajame" sąraše minimas ir kitas vidaus reikalų viceministras, kelias partijas pakeitęs „varkietis" Algimantas Juocevičius.

Rado devynias pavardes

Televizija „TV3” skelbia, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės prašymu STT pateiktame sąraše yra įvardinti devyni pareigūnai iš penkių ministerijų.

Pasak „TV3” šaltinių, daugiausia susitepusių valdininkų rasta Žemės ūkio ministerijoje. STT sąraše – visi keturi žemės ūkio viceministrai: „darbietis“ Rytis Šatkauskas, Živilė Pinskuvienė, Leokadija Počikovska ir Mindaugas Kuklierius.

Į sąrašą įtrauktas ir buvęs STT vadovas Žimantas Pacevičius bei vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius.

Tariamame sąraše yra aplinkos viceministras Almantas Petkus, su „Icor" siejama energetikos viceministrė Žydrūnė Juodkienė, finansų viceministras Vytautas Galvonas.

Prezidentė praėjusią savaitę paskelbė rengianti asmenų, kurių nenori matyti atnaujintoje Vyriausybėje, sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.