Išeitys, kurias viceministrams siūlo A. Butkevičius

Jei vadinamajame „juodajame“

Į sąrašą įtraukta ir Ž.Pinskuvienė.<br>T.Bauro nuotr.
Į sąrašą įtraukta ir Ž.Pinskuvienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:50 PM

„Manau, kad jie dabar turėtų kreiptis į teisėsaugos institucijas – manau, politikui labai svarbu, kad jo garbė būtų apginta. Arba jis tada turi pasakyti aiškiai, kad padarė tam tikrus pažeidimus ir su tuo susitaikyti. Praktiškai jo politinė karjera tada turėtų pasibaigti“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

Jis pats tvirtino neturintis išsamios informacijos bei operatyvinės medžiagos apie įtarimus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sudarytame sąraše atsidūrusiems viceministrams, tačiau esą galima suprasti, kad „kai kuriems gal yra ir kažkokie faktai nustatyti“.

Premjeras tvirtino artimiausių metu kalbėsiantis su viceministrais, kad šie paneigtų jiems mestus kaltinimus, priešingu atveju esą „turės būti pripažinta, kad jie galbūt padarė kažką neskaidraus“.

Jis priminė manantis, kad paviešinta informacija apie STT įtarimus kai kuriems viceministrams dėl galbūt neskaidrios veiklos gali pakenkti pradėtiems tyrimams.

„Nuolat susitinku su STT, Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovais, žodinę informaciją, kad tikrai viskas vyksta skaidriai, pastoviai aš gaudavau jau pusantrų metų (...). Sukeltas burbulas faktiškai sprogo – pavardės paminėtos. Aš (viceministrų - BNS) neteisinu, bet tyrėjams, jei veikla ir buvo pradėta, ji tuoj pat greičiausiai bus užbaigta vien dėl to, kad informacija buvo nutekinta“, – sakė jis.

Apie STT jai ir premjerui pateiktą pažymą dėl įtartinų viceministrų prezidentė Dalia Grybauskaitė žurnalistams pranešė antradienį. Viešumoje įvardijama, jog sąraše gali būti devyni viceministrai iš šešių ministerijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.