K. Daukšys trumpam „išsisuko“ nuo teisėsaugos

Seimas ketvirtadienį negalėjo panaikinti greitį smarkiai viršijusio Darbo partijos atstovo Kęstučio Daukšio teisinės neliečiamybės, nes Seimo narys yra išvykęs į komandiruotę. 

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas, BNS

2014-06-12 12:33, atnaujinta 2018-02-12 22:33

Pagal Seimo Statutą, svarstant klausimą dėl parlamentaro teisinės neliečiamybės panaikinimo balsavimo metu savo poziciją turėtų pateikti suinteresuotas Seimo narys arba jo atstovas. Tačiau kadangi K.Daukšys yra išvykęs iš Lietuvos ir neįgaliojo jo atstovauti nė vienam kolegai, surengti balsavimą nutarta kitą savaitę.  

Leisti suvaržyti Seimo nario laisvę siūlo Seimo laikinoji komisija. Tą padaryti prašo ir pats Seimo narys, kuris savo kaltės neneigia.

Praėjusią savaitę generalinio prokuroro pareigas laikinai einantis Darius Raulušaitis kreipėsi į Seimą prašydamas leisti suvaržyti Seimo nario K.Daukščio laisvę administracinių teisės pažeidimų byloje.

Byloje surinkta duomenų, kad K.Daukšys gegužės 16-ąją apie 11 val. 25 min. Trakų rajono savivaldybėje važiavo 168 kilometrų per valandą greičiu ir viršijo leistiną greitį. Toks pažeidimas gali užtraukti baudą arba administracinį areštą, tad norint tęsti administracinį procesą reikalingas išankstinis sutikimas suvaržyti Seimo nario laisvę.

K.Daukšys pripažįsta padaręs pažeidimą, kai lenkdamas automobilį viršijo leistiną greitį, ir sako dėl jo besigailintis.

„Gailiuosi, jaučiuosi kaltas. Taip jau yra. Netyčia išėjo. Užfiksavo, nusižengiau, esu kaltas ir už tai turiu atsakyti, todėl prašysiu Seimo narių, kad gumos netemptų, leistų mane nubausti“, - sakė K.Daukšys.

Konstitucija ir Seimo statutas numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė, tad be tokio išankstinio Seimo leidimo nagrinėti K.Daukšio pažeidimo bylos negalima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.