Alvite pašventinti naujų globos namų pamatai

Mums labai padėjo ir iki šiol padeda rėmėjai iš Vokietijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Jun 13, 2014, 6:07 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:26 PM

„Šių globos namų pradžia – 1999 metų birželio 13-oji. Iki tol pastate gyveno kelios šeimos, o dar anksčiau jame buvo senoji klebonija.

Kai šeimos išsikraustė, bažnyčia susigrąžino pastatą. Buvo nuspręsta juose įkurti globos namelius. Juos įrengėme per trejus metus.

Mums labai padėjo ir iki šiol padeda rėmėjai iš Vokietijos.

Naujam dviejų aukštų namui iš Europos Sąjungos gavome per 2 mln. litų paramos.

Jame gyvens trys šeimynos po aštuonis vaikus.

Jei jie tebegyventų senajame pastate, kitais metais atsirastų problemų – negautume licencijos, nes dabartinis namas neatitinka reikalavimų. Vaikai įsikūrę pereinamuose kambariuose.

Prieš 15 metų mūsų namuose gyveno septyni, o pastaruoju metu – dvidešimt globotinių“, – pasakojo klebonas V.Kajokas.

Į globos namų jubiliejų ir naujos statybos šventinimo iškilmes į Alvitą atvyko jau 15 metų rodantys nuoširdų dėmesį ir teikiantys pagalbą sutuoktiniai iš Vokietijos Alfonsas ir Margreta Hopingai.

„Lietuvoje pirmą kartą lankiausi 1995 metais. Pamačiau, jog jūsų šalyje yra daug vargo, todėl nusprendėme padėti, – pasakojo Vilkaviškio garbės pilietis A.Hopingas. – 1996 metais mes su Margreta netekome sūnaus. Per laidotuves atsisakėme gėlių bei vainikų, visų prašėme aukoti Lietuvos vaikams. Niekada nesigailėjau, kad pradėjome šį projektą“.

Į iškilmes Alvite atvyko ir Pietų Lietuvoje gerai žinomas vokietis Gerhardas J.Carlas bei keliolika jo bendraminčių. G.J.Carlo vadovaujamas fondas „Solidarity“ 20 metų padėjo gausioms šeimoms, pirko joms namus, skyrė lėšų būsto remontui.

Šio fondo pagalbos sulaukė 77-ios šeimos, kuriose auga 484 vaikai.

Būsimais moderniais globos namais Alvite džiaugėsi ir Šeimenos seniūnijos seniūnas Gintas Bakūnas: „Šiuose namuose sudaromos tokios pat sąlygos kaip ir normaliose šeimose. Vaikai yra patenkinti. Šie namai yra krikščioniški, ir tai pasiteisina.

Džiugu, kad statybose dirba Vilkaviškio statybininkai, o ne atvykėliai, tai naudinga ir rajono biudžetui“.

Iš būrio svečių išsiskyrė uniformuoti jūreiviai.

„Mes esame iš karinių jūrų pajėgų minų paieškos ir nukenksminimo laivo „Sūduvis“, bendradarbiaujame su Vilkaviškio savivaldybe. Ant mūsų laivo – Vilkaviškio herbas.

Su šiais globos namais draugaujame maždaug 10 metų. Per įvairias šventes atvykstame su dovanomis. Vaikai viešėjo ir mūsų laive“, – pasakojo jūreiviai.

Gražius žodžius apie šv.Kazimiero globos namus nuolatiniai rėmėjai per iškilmes sakė ne iš mandagumo. Yra vienas faktas, liudijantis, jog šiuose namuose globotiniams saugu ir gera – iš jų vaikai dar niekada nebėgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.