Ir tremtiniai gali turėti savo rojų

Išgirdus žodį „tremtis“ daugeliui lietuvių iškart pašiurpsta oda. Tačiau dabar politiniame gyvenime šis žodis, regis, keičia prasmę – niekas tavęs, nepageidaujamo Lietuvoje, neištrems į Sibirą, o pasiųs į šiltą postą Briuselyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jun 13, 2014, 7:30 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:02 PM

Taip atsitiko konservatorių finansų ministrui A.Šemetai. Suvertęs jam visą kaltę dėl naktinės mokesčių reformos, A.Kubilius jį gražiai ištrėmė į eurokomisaro postą.

Tam nesipriešino ir prezidentė D.Grybauskaitė, nes svajojo finansų ministro kėdėje matyti saviškę – I.Šimonytę.

Atrodo, kad premjero ir prezidentės nuomonės sutaps ir šiemet. Mat pagrindinė valdančioji jėga – socialdemokratai – ruošiasi patvirtinti saviškio sveikatos apsaugos ministro V.Andriukaičio kandidatūrą į eurokomisaro postą.

Iš partijos lyderio premjero A.Butkevičiaus lūpų staiga pasruvusios liaupsės V.Andriukaičiui rodo tik viena – premjeras tikrai skuba ir labai nori ištremti bendražygį, dėl kurio akibrokštų medicinos srityje socialdemokratai prarado daugelio medikų balsus per rinkimus.

Skuba ir prezidentė, kurią nervina ministras, nebijantis pažerti jai kritikos.

Kaip rodo istorija, sutapus dviejų vadovų interesams, lauk kirčio, suvynioto į gražų popieriuką.

Tiesiog patraukti ministrą iš posto būtų negražu, tad rasta išeitis – išliaupsinti jį ir pateikti pasiūlymą, kurio jis negalėtų atsisakyti, – pasiųsti į tremtį Briuselyje.

Tačiau kiekviena lazda turi du galus, tad ir šio sumanymo rizika – akivaizdi.

Juk V.Andriukaitis – ne A.Šemeta, kuris tyliai ištvers savo tremtį. Jis net ir išsiųstas į Mėnulį ir tituluotas jo karaliumi neužmigtų ant laurų ir nors retkarčiais grįžtų gimtosios kūdros vandens padrumsti. Tada gali būti dar linksmiau nei dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.