Šilutės „darbiečių“ vedlys iš balos gali išlipti sausas

Darbo partijos Šilutės rajono skyriaus vedlys, rajono tarybos valdančiųjų koalicijos stuburas Saulius Stankevičius dėl incidento Šyšos pramoginių laivų prieplaukoje gali likti nenubaustas.

Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Jun 13, 2014, 2:41 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:38 PM

„Ikiteisminis tyrimas baigtas, bet šalys gali susitaikyti, konfliktą baigę taikos sutartimi“, - žurnalistei šiandien sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai Palmira Martinkienė.

Vilnietis Darius M., prieš pusantro mėnesio patyręs fizinį ir psichologinį smurtą Šilutės uoste, pretenzijų S.Stankevičiui neatsisako. Bet sutinka pasirašyti su juo taikos sutartį, jei S.Stankevičius pripažins savo kaltę. „Kompensuoti padarytą žalą mano sveikatai S.Stankevičius pažadėjo, vakar susitikęs su manimi ir pasiūlęs taikos sutartį“, - lrytas.lt sakė Darius M.

Pasak jo, sąlyga taikos sutarčiai yra viena – kad įtariamasis pripažintų savo kaltę. Atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės, kai kaltininkas ir nukentėjęs asmuo susitaiko, yra numatytas BK 38 str. Bet tik teismas sprendžia, ar atleisti kaltininką nuo atsakomybės.

Įstatymas numato, jog asmuo, padaręs baudžiamąjį nusižengimą, neatsargų arba nesunkų ar apysunkį tyčinį nusikaltimą, jeigu pripažino padaręs nusikalstamą veiką, savo noru atlygino ar pašalino fiziniam ar juridiniam asmeniui padarytą žalą arba susitarė dėl šios žalos atlyginimo ar pašalinimo, susitaikė su nukentėjusiu asmeniu arba juridiniu asmens ar valstybės institucijos vadovu ir yra pagrindo manyti,kad jis nedarys naujų nusikalstamų veikų,gali būti atleistas nuo atsakomybės. S.Stankevičiui nemalonumai prasidėjo balandžio 30-ąją prieš vidurnaktį. Dėl laivybos taisyklių pažeidimo, pernelyg didelio katerio greičio prieplaukoje jam papriekaištavo Darius M. Bet buvo įstumtas į ledinį vandenį ir trukdoma iš jo išlipti. Vyras patyrė šoką ir įvairius sužalojimus. Kai atbėgusi jo draugė tiesė ranką ir bandė gelbėti, jai buvo trukdoma. Jie tada dar nežinojo, su kuo krantinėje susidūrė. Tai paaiškėjo vėliau, kai į pagalbą iškvietė apsaugininką, greitąją ir policiją.

Nuo fizinio ir psichologinio smurto išsigelbėjusi pora kreipėsi į Šilutės policiją, prašydami ištirti įvykį, nustatyti įtariamąjį ir patraukti jį atsakomybėn.Nors užpuolikas su savo draugų kompanija pasišalino iš įvykio vietos, nesulaukę atvykstant pareigūnų, jų tapatybės netrukus buvo nustatytos.

Paaiškėjo, jog į negarbingą istoriją įsipainiojo rajono elitas – valdančiosios koalicijos nariai taryboje. Darbo partijos skyriaus vedlys, nekilnojamojo turto, viešbučių, žiniasklaidos, pervežimų paslaugų verslininkas Saulius Stankevičius, Darbo frakcijos nariai Darijus Pundžius, Algimantas Čeponis, pedagogas Juozas Sauspreškis ir savivaldybės administracijos direktorius Tomas Budrikis.

Iki šiol nei vienas jų viešai dėl incidento neapgailestavo, o kolegų raginimus pasiaiškinti visuomenei ignoravo. A.Čeponis, kalbėdamas su lrytas.lt, įrodinėjo, kad Darius M. pats kaltas. Drausminti, jo nuomone, turi teisę apsauga, policija, bet ne kapitonai vienas kitą. J.Sauspreškis, paklaustas, kas dėl traumuoto svečio uoste kaltas, sakė nežinąs, nes nieko nematęs ir negirdėjęs.

J.Sauspreškis vadovauja rajono tarybos etikos, D.Pundžius – antikorupcijos, A.Čeponis – administracinei komisijoms.

Šilutės rajono tarybos opozicijos siūlymas atstatydinti juos iš šių pareigų ignoruojamas. Neseniai opozicija pareiškė interpeliaciją rajono merui konservatoriui Šarūnui Laužikui, kuris su „darbiečiais" vos prieš pusmetį sugriovė ankstesnę koaliciją. Interpeliacija bus svarstoma kitą savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.