Vilnius įrodė, kad poilsiui tinka ne tik kavinės ir barai

"Sostinė" 

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jun 13, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:30 PM

Rungtynes galima žiūrėti kavinėje maukiant penktą bokalą alaus. Juk kiekviena save gerbianti užeiga prieš pasaulio čempionatą pasirūpino bent vienu televizoriumi.

Galima ir namuose, tvankiame kambaryje, prilipti prie žydrojo ekrano pasikvietus būrelį draugų. Bet tai taip pat banalu kaip parduotuvėje per čempionatą perkant televizorių gauti dovanų futbolo kamuolį, kuris spardant čia pat suplyšta.

Taip pat galima nueiti prie Baltojo tilto, kur žiūrovų laukia ne ką mažesnis nei jūsų kambario ploto - 45 kvadratinių metrų - ekranas.

Ar ši vieta labiausiai primena Braziliją? Galbūt, nes tokiame didžiuliame ekrane, kokio nematė ne tik Vilnius, bet ir visa Lietuva, stadionas atrodys beveik kaip tikras.

„Aukščiausios rezoliucijos ekranas, kokio lig šiol nebuvo renginių metu“, - giriasi organizatoriai.

5 tūkst. kvadratinių metrų erdvėje prie Baltojo tilto veiks užkandžių ir gėrimų paviljonai, o futbolo aistruoliai galės stebėti visas, net vėlyvą metą transliuojamas rungtynes.

Prisiminus, kad šalia Baltojo tilto žaidžiamas paplūdimio tinklinis ir dar neseniai augo palmė (ji, deja, nudžiūvo), galima patvirtinti - taip, ši vieta Vilniuje labiausiai primena Braziliją.

Tyčiotis iš nudžiūvusios palmės nereikėtų, nes Vilniaus valdžia ir verslininkai tikrai stengiasi, kad prie Baltojo tilto atsirastų poilsio vieta, kuri įtiktų ne tik futbolo aistruoliams.

Savivaldybė poilsiautojams ir pramogautojams prie Baltojo tilto net nuolaidžiauja, nes 220 automobilių stovėjimo vietų šalia esančioje Upės gatvėje - nemokamos.

Kur Vilniaus centre rasite kitą vietą, kurioje už automobilio stovėjimą nereikia mokėti nė lito?

Neseniai prie Baltojo tilto atidarytas ir atnaujintas riedutininkų parkas.

Tai vienas moderniausių riedlentininkų, BMX dviratininkų ir riedutininkų parkas Lietuvoje. Jo dizainas sukurtas bendradarbiaujant su Vilniaus ekstremalaus sporto mėgėjais, vykdant projektavimo darbus buvo atsižvelgta į daugelį jų išsakytų pageidavimų.

Jei nesate ekstremalas ar futbolo sirgalius, nereikia galvoti, kad prie Baltojo tilto nėra ką veikti. Prieš kelias dienas vilniečiai nustebo, kai per naktį po Baltuoju tiltu atsirado 9 naujos sūpynės.

Kas jas pririšo - paslaptis. Šią pramogą vilniečiams siūlo anoniminis sūpynių fondas, kuris panašiai džiugina ir kitų miestų gyventojus.

Po mėnesio futbolo aistros prie Baltojo tilto nuslūgs. Bet pramogos iš šios vietos niekur nedings. Mat Vilnius mėgina įrodyti, kad poilsiui skirtos ne tik kavinės ir barai.

"Sostinė" 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.