Valdžios institucijos Gedulo ir vilties dieną – be vėliavų

Birželio 14-ąją, kai valstybė mini Lietuvos gyventojų trėmimo į Sibirą pradžią, valstybės institucijos ant trispalvių privalo pririšti juodus kaspinus. Tačiau kai kurios valdžios įstaigos šį šeštadienį nepasivargino iškabinti net pačių trispalvių.

FNTT būstinė.<br>J.Stacevičiau nuotr.
FNTT būstinė.<br>J.Stacevičiau nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-14 17:19, atnaujinta 2018-02-12 20:45

Portalo lrytas.lt žurnalistai, pasivaikščioję po sostinės centrą, įsitikino, kad įstatymų pavyzdingai laikosi dauguma valstybės institucijų. Vienos su trispalvėmis iškabino juodus kaspinus, kitos – valstybės vėliavą kiek nuleido.

Tačiau buvo ir išimčių. Nei vėliavos, nei juodo kaspino nebuvo ant Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Vilniaus apskrities mokesčių inspekcijos pastatų, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, centrinio pašto pastato Gedimino prospekte.

Ant Statistikos departamento pastato kabėjo tik trispalvė be gedulo ženklo.

Įstatymai numato, kad birželio 14-ąją - Gedulo ir vilties dieną - gyventojai ir privačios įmonės trispalvės su gedulo juosta gali nekabinti, todėl tai padariusių miesto centre buvo vienetai.

Gedulo juostų nebuvo ant šalia pagrindinės sostinės gatvės esančių partijų „Tvarka ir teisingumas“, Darbo partijos, kurios vadovė Loreta Graužinienė šeštadienį birželio 14-osios proga vadovavo iškilmingam Seimo posėdžiui, būstinių.

Pagal įstatymus, valstybės vėliavas visiems privaloma iškelti Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją ir Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną liepos 6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.