Vilniuje - Johno Lennono sala

Šeštadienio popietę ties Žvėrynu esančioje Neries saloje buvo įkalta

Šeštadienį po pietų S.Paukštys su draugais bevardę salą Neryje ties Vilniaus Žvėrynu pavadino Johno Lennono vardu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šeštadienį po pietų S.Paukštys su draugais bevardę salą Neryje ties Vilniaus Žvėrynu pavadino Johno Lennono vardu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2014, 9:40 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:40 PM

Akcijos iniciatorius fotomenininkas Saulius Paukštys sakė, kad jau prieš tris savaites kreipėsi į Vilniaus savivaldybę, siūlydamas šią salą pavadinti vieno garsiausių praėjusio amžiaus muziko Johno Lennono vardu tačiau vardus ir pavadinimus suteikianti komisija niekaip nesusirenka. Komisijos atstovai jį esą patikinę, kad nemato jokių kliūčių taip vadinti salą.

Išgirdęs apie siūlymus šią salą pavadinti lietuvių literatūros klasiko Kristijono Donelaičio vardu, S.Paukštys sukvietė draugus ir su kateriu nuplaukęs į Žvėryną įkalė anglišką užrašą. "Teisybė turi būti. Septyniasdešimt metų ta sala niekam nerūpėjo - susizgribo, kai aš parodžiau iniciatyvą", - aiškino jis.

„Šioje lentelėje visos raidės lietuviškos", - tikino S.Paukštys. Jo žiniomis, sala neįtraukta į Registrų centrą, nes iki šiol neturėjo pavadinimo.

Fotomenininko planuose - 85 metrų ilgio ir 15 metrų pločio saloje pastatyti prieplauką, nupjauti žolę, įrengti vietą vilniečių iškyloms. Jis neprieštarautų, jei ši sala būtų paskelbta laisvąja ekonomine zona ir vilniečiai čia registruotų savo įmones.

„Gal tai atrodo ir kvaila, bet tikrai atkreipė vilniečių dėmesį į Neryje esančias salas, kurių anksčiau jie nepastebėdavo",-- sakė lentelę į salą plukdžiusio katerio savininkas ir kapitonas Aurelijus Kinas. Iš viso ties Vilniumi Neryje yra 3 salos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje