Dainų šventės nuotaiką jau pajuto Alytus

Būtinai reikėjo susiburti ir pajusti tą bendrą jėgą.

Tai, ką Vilniuje, Kalnų parke, liepos 3 dieną žiūrovai dar tik pamatys, Alytų jau sužavėjo.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Tai, ką Vilniuje, Kalnų parke, liepos 3 dieną žiūrovai dar tik pamatys, Alytų jau sužavėjo.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Jun 15, 2014, 6:01 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:24 PM

Tai, ką Vilniuje, Kalnų parke, liepos 3 dieną žiūrovai dar tik pamatys, Alytų jau sužavėjo.

Tik šiame ansamblių vakaro teatralizuotame koncerte, vadinamame ir generaline repeticija, ir eksperimentine švente, dalyvavo perpus mažiau dalyvių nei susirinks Kalnų parke.

Trisdešimt dainų ir šokių, liaudies instrumentų ansamblių iš visos Lietuvos - beveik du tūkstančiai dainininkų, muzikantų ir šokėjų sukūrė spalvingą ir jausmingą kelionę po visus etnografinius regionus, kuriuos simboliškai ir tiesiogiai jungia ir šio ansamblių vakaro pavadinimas „Krantai Nemunėlio“.

Penkios koncerto dalys virto spalvinga muzikine-choreografine kelione Nemunu ir jo intakais per visą Lietuvą.

Joje atsiskleidė Dzūkijos, Suvalkijos, Aukštaitijos, Žemaitijos ir Mažosios Lietuvos tarmės, kostiumų, muzikos instrumetų, dainų, šokių savitumai ir bendra meilė tėvynei, nes „Čia - mano namai“.

Alytuje savo kaprizus rodė lietus, dėl kurio po pusdienio repeticijos dviem tūsktančiams dalyvių teko pakeisti vietą ir persikelti iš kultūros ir komunikacijų amfiteatro į Sporto ir rekreacijos centrą.

Pusdienį sugaišę jie negalėjo parodyti žiūrovams visko, ką buvoe numatę. Bet tik mažos dalies nespėjo naujoje vietoje surepetuoti.

Labiau nukentėjo Žemaitijos pristatymas, nes sporto centre aikštės parketui būtų pakenkę klumpės ir kojūkai. Tad teko žemaičių šokių su jais atsisakyti.

„Džiaugiuosi, kad liaudies dainų ir šokių ansamblio „Dainava“ vadovė Danutė Plytnikienė ir miesto savivaldybės vadovai padėjo mums surengti tokią šventę.

Būtinai reikėjo susiburti ir pajusti tą bendrą jėgą.

Mat prieš pat pasirodymą Kalnų parke liepos 3 dieną teks pataupyti jėgas, nes birželio 28 dieną beveik pusės ansamblių dalyviai studentai vyks į „Gaudeamus“ šventę Daugpilyje.

Labai dėkinga visų kolektyvų vadovams. Juk jie liaudies muzika vaikams ir jaunimui ugdo tikrą patriotizmą, kurį ir žiūrovams Dainų šventės sustiprina.

Džiaugiuosi, kad turiu labai gerą komandą - meninę ir organizacinę.

Ir tuo dar kartą įsitikinau Alytuje“, - teigė Asnamblių vakaro meno vadovė, režisierė ir vyriausioji baletmeisterė Leokadija Dabužinskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.