Drabužiai ir sendina, ir jaunina

Vesdama „Lietuvos ryto” TV laidą „Viskas bus gerai!” visuomet rengiuosi drabužiais iš savo spintos. Aš geriausiai žinau, kas man tinka. Esu mačiusi fotosesijų, kurių metu bandoma žmogui primesti visiškai netinkantį stilių.

Daugiau nuotraukų (1)

Renata Mikailionytė

Jun 15, 2014, 11:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:31 PM

Dažnai laidų vedėjų drabužiai rėžia akį. Vyrai aprengiami ryškiai raudonais švarkais, jiems užrišami milžiniški kaklaraiščiai. Moterims padaromas per ryškus makiažas – storas sluoksnis šešėlių, spindinčios lūpos, ryškūs plaukai.

Kartais rėksmingai atrodo net informacinių laidų vedėjai. Todėl žaviuosi „Lietuvos ryto” TV žinių vedėjais, kurie rengiasi subtiliai. Mados srityje dirbu daugybę metų ir visada žaviuosi subtilumu bei paprastumu.

Ekrane dažnai pasigendu laisvumo. Tai nereiškia, kad reikia mesti lauk švarkus. Pavyzdžiui, prie klasikinio žinių vedėjos kostiumėlio puikiai galima priderinti laisvesnio stiliaus marškinėlius. Tuomet ir judesiai būna laisvesni.

Drabužiai gali ir sendinti, ir jauninti. Pastebėjau, kad Lietuvos TV eteryje laidų vedėjai kartais būna apsirengę taip, jog atrodo dvidešimčia metų senesni.

Man patinka, kaip ekrane rengiasi Saulius Urbonavičius-Samas. Taip pat elegantiškai atrodo Saulius Prūsaitis. Jis ir scenoje, ir TV ekrane išlaiko savo stilių. Malonu žiūrėti į Audrę Kudabienę. Puikiai sutvarkyti jos plaukai, visuomet subtilus makiažas.

Televizijoje dirbantys stilistai turėtų būti kūrybingesni. Jie galėtų labiau paieškoti, kas tinka vedėjams. Įvairių idėjų galima pasisemti iš užsienio televizijų. Manau, mūsų laidų rengėjai galėtų pasimokyti iš BBC. Ten moterys paprastai būna kukliai pasidažiusios, tik šiek tiek paryškinusios lūpas.

Lietuvos politikės, visuomenės veikėjos, taip pat naujienų ar debatų laidų vedėjos galėtų lygiuotis į Vilniuje viešėjusią ekonomistę prancūzę Christine Lagarde, Tarptautinio valiutos fondo vykdomąją direktorę. Ji yra puikiausias pavyzdys, kaip turi atrodyti ir rengtis moteris.

Stebiu Ch.Lagarde spaudoje ir televizijos ekrane – ji nuolat demonstruoja subtilų skonį, puikiai derina eleganciją su modernumu. Ji nešioja ryškius papuošalus, tačiau nenaudoja daug makiažo, todėl visuomet atrodo natūraliai.

Man pačiai labai patinka juoda spalva. Kai kurie žmonės vengia į televiziją eiti juodos spalvos drabužiais. Tačiau jeigu jums ši spalva tinka realiame gyvenime, ir ekrane atrodysite puikiai.

Dauguma lietuvių eidami į laidą moka tinkamai apsirengti. O jeigu kyla abejonių, visada galima pasikonsultuoti su dizaineriu. Juk negali visko išmanyti.

Nors pažėriau nemažai pastabų, žmonių aprangos nevertinu itin kritiškai. Dažnai pabendravusi ir atsisveikinusi su žmogumi net negaliu prisiminti, kaip jis buvo apsirengęs.

„TV antena" 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.