Aplinkos viceministras A. Petkus tikina, kad jo munduras švarus

Aplinkos viceministras Almantas

A. Petkus kreipėsi į STT.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
A. Petkus kreipėsi į STT.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 16, 2014, 1:21 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:51 PM

„Aš nemačiau sąrašo, ir aš nesu tame sąraše. Kodėl turėčiau būti tame sąraše, o kad įsitikinčiau ir kitus įtikinčiau, aš parašiau į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir į kitas tarnybas, kad pateiktų informaciją apie mano asmenį, kokia yra informacija“, - sakė A. Petkus.

Atliekų tvarkymo sritį kuruojantis viceministras griežtai neigia, kad šešėlio šleifas galėtų būti susijęs su atliekų rūšiavimo fabriko Vilniuje projektu, kurį stato bendrovė „Energesman“, siejama su bendrove „Vėtrūna“, kurioje yra dirbęs A. Petkus.

„Tokius dalykus jau prieš metus bandyta susieti, bet niekaip tokie dalykai nėra susiję su manimi. Aš paprasčiausiai kuruoju atliekų tvarkymo sritį, o pirkimai ir jų sąlygos buvo paskelbti žymiai anksčiau, ir pirkimus vykdo Vilniaus savivaldybė, o mano sąsajos su „Vėtrūna“ yra deklaruotos mano viešųjų ir privačiųjų asmenų deklaracijoje“, - sakė A. Petkus.

Pirmadienį pasitarime Vyriausybė pritarė, kad Vilniaus atliekų rūšiavimo gamyklai būtų suteiktas valstybinio objekto statusas. Pasak A. Petkaus, tokio statuso gavimas palengvintų galimybes ne konkurso būdu išsinuomoti valstybinę žemę.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra patvirtinusi, kad jos turimoje STT medžiagoje, kuri viešojoje erdvėje įgijo „juodojo sąrašo“ pavadinimą, yra ir finansų, ir aplinkos viceministrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.