Su liga kovojantį Valdą Adamkų pasiekė gera žinia

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus iš medikų sulaukė gerų naujienų. „Lietuvos ryto“ televizija praneša, kad atlikti kraujo tyrimai parodė, jog galima tęsti paskutinį chemoterapijos kursą. Šio kurso pabaigoje gydytojų konsiliumas įvertins gydymo sėkmę ir nuspręs, ką daryti toliau.

V.Adamkus iš lėto atgauna jėgas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Adamkus iš lėto atgauna jėgas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Petkevičiūtė

Jun 16, 2014, 6:34 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:32 PM

87 metų prezidentas kovoja su onkologine liga, prieš keletą metų Jungtinėse Amerikos Valstijose jam buvo pritaikytas naujausias gydymo metodas naudojant šaldymą, tačiau liga neatsitraukė.

V.Adamkus pastaraisiais mėnesiais į viešus renginius atvyksta rečiau negu norėtų, nors kvietimų netrūksta.

Visas jėgas pastarąjį pusmetį V.Adamkus sutelkė kovai su liga. Šįryt atlikus tyrimus Santariškių klinikose V.Adamkus namo grįžo pakilios nuotaikos – sveikata leidžia baigti paskutinį – šeštąjį chemoterapijos kursą.

„Lietuvos ryto“ televizijai buvęs prezidentas sakė, kad peržengė svarbią ribą: „Jaučiuosi gerai, džiaugiuosi, kad nugalėjau ir peržengiau svarbią ribą, po kurios galima pasakyti, ar galima tęsti gydymą. Mat iki tol galėjo būti įvairių pakitimų ir šalutinių efektų. Gydytojai taip pat patenkinti rezultatais“.

V.Adamkų ilgus metus gydantis Remigijus Nargėla sako, kad iš karto po tyrimų pacientui buvo sulašinta vaistų. Pasak gydytojo, kaip gydymas veikia ligą sakyti dar per anksti, tačiau vien tai, kad kraujo tyrimai leido pradėti paskutinį chemoterapijos etapą jau yra pasiekimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.