A. Butkevičius: „Aukštosios mokyklos neatsižvelgia į poreikius“

Lietuvos universitetai ir kolegijos pakankamai neatsižvelgia į darbo rinkos poreikį ruošiant

A.Butkevičiaus teigimu, aukštosios mokyklos rengia ir tokių specialistų, kurių ateityje gali neprireikti.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Butkevičiaus teigimu, aukštosios mokyklos rengia ir tokių specialistų, kurių ateityje gali neprireikti.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 17, 2014, 3:16 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:43 PM

„Pastebėjome, kad Lietuvos aukštosios mokyklos, kolegijos vis dėlto neatsižvelgia į darbo rinkos poreikį ruošiant specialistus“, - interviu LRT radijui sakė premjeras Algirdas Butkevičius, kalbėdamas apie praėjusią savaitę Ukmergėje vykusį susirinkimą su profesinių įstaigų ir darbdavių atstovais.

Jo teigimu, aukštosios mokyklos rengia ir tokių specialistų, kurių ateityje gali neprireikti.

„Reikia pabrėžti arba daryti išvadą, kad Lietuvoje vis dėlto ruošiami daugiausiai ne tie specialistai, kurie ateityje bus reikalingi. Nenoriu taip kalbėti absoliutiniais skaičiais, yra dalis specialistų, kurie yra reikalingi“, - pažymėjo premjeras.

Jis pranešė, kad ministerijoms pavesta išnagrinėti naują pameistrystės programą, kurioje atsižvelgta į darbo rinkos poreikius.

„Mes ruošiamės artimiausiu metu kuo greičiau supažindinti su pameistrystės nauja programa, kuri aktuali jaunimui, su jaunimo garantijų programa. Taip pat yra duotas pavedimas Ūkio ministerijai, Švietimo ministerijai, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, pakvietėme Pramonininkų konfederaciją, kurie turi iki rugsėjo 1 dienos paruošti (atsakymą - BNS), kaip mes įgyvendinsime tas užsibrėžtas programas“, - kalbėjo A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.