Dainų slėnį jau puošia tautinė juosta, tik suolai dar aptriušę

Pirmadienį ir antradienį Dainų slėnyje įsikūrusiame Kauno Ąžuolyne triūsė dažytojai. Asfaltuota aikštė buvo puošiama tautinės juostos motyvais. Birželio pabaigoje Dainų slėnyje vyks 90-oji Dainų šventė. Aikštę puošia jau ne vieną kūrinį Kaunui padovanoję gatvės meno festivalio „Nykoka" atstovai.

Dainų slėnis Kaune.<br>V.Balkūno nuotr.
Dainų slėnis Kaune.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jun 17, 2014, 5:27 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:26 PM

Dainų slėnis atsigauna nuo daugiau kaip 20 metų trūkusio niokojimo, bet darbų dar yra – iškilmingai šventei vargu ar tiks vietomis paklypę, paukščių apdergti suolai.

„Nespalvota tautinė juosta kartais ir anksčiau papuošdavo Dainų slėnio grindinį, o šiemet minint Dainų šventės 90-metį kilo mintis juostą nuspalvinti ir pratęsti laiptais. Manau, tai pagyvins aplinką, o ateityje rengiant Dainų slėnio sutvarkymo techninį projektą gali atsirasti ir daugiau tautinių motyvų slėnio infrastruktūroje ir aplinkoje", - teigė šios iniciatyvos autorius, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Dainų šventė Kaune vyks birželio 28 d. Artimiausiu metu bus remontuojami Dainų slėnio laiptai. Vėliau menininkai Dainų slėnio grindinį ir laiptus papuoš tautinės juostos motyvais. Piešiniai Dainų slėnį puoš ir pasibaigus šventei

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.