Advokatų taryba laikinai iš advokatų sąrašų išbraukė du kolegas

Advokatų taryba nusprendė laikinai iš advokatų sąrašo pašalinti šiauliečius advokatus Žilviną Astrauską ir Virginiją Kazlauskienę, kurie Kauno apygardos teismo 2014 m. gegužės 26 dienos nuosprendžiu buvo pripažinti piktnaudžiavę tarnyba.

Advokatų karjerą žlugdo nuosprendis Kauno apygardos teisme.<br>M.Patašiaus nuotr.
Advokatų karjerą žlugdo nuosprendis Kauno apygardos teisme.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2014, 11:16 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:59 PM

Nusikaltimus laikinai iš sąrašų pašalinti advokatai padarė dar nebūdami Lietuvos advokatūros nariais. Ž.Astrauskas ir V.Kazlauskienė tuo metu dirbo Šiaulių apylinkės teismo teisėjais, o juos užgriuvę nemalonumai didžia dalimi susiję su šiaulietės sūnumi Edvinu Kazlauskiu, kuris buvo įtariamas sunkiu nusikaltimu.

V.Kazlauskienė tarpininkavo, kad sūnaus draugui teisėjas Ž.Astrauskas skirtų švelnesnę nuobaudą už sukeltą eismo įvykį, taip pat padėjo savo sūnui išvengti nuobaudos už kelių eismo taisyklių pažeidimą.

„Advokatas yra svarbi teisingumo sistemos dalis, todėl turime leisti kolegoms netrukdomai ir teisinėmis priemonėmis išsispręsti savo problemas, ir tik susitvarkius imtis klientų atstovavimo bei gynimo“, – sako Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė.

Advokatūros įstatymas numato, kad advokatas Lietuvos advokatūros sprendimu gali būti laikinai išbrauktas iš Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašo, jei jis yra įtariamas ar kaltinamas nusikalstamos veikos padarymu. Šiais atvejais advokatas yra išbraukiamas iš Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašo, kol išnyks šio išbraukimo pagrindą sudariusios aplinkybės.

Kiekvienas toks atvejis individualiai nagrinėjamas Advokatų taryboje, į posėdį kviečiant svarstomus išbraukti asmenis.

Advokatų tarybos sprendimas laikinai išbraukti advokatus iš praktikuojančių advokatų sąrašo gali būti skundžiamas teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.