Alytaus mokytoją sveikinti išsirikiuoja kelios kartos mokinių

Suteikti Alytaus miesto garbės piliečio vardą 94 metų buvusiam matematikos mokytojui Antanui Strazdui miesto tarybos prašė kelios dešimtys jo moksleivių ir jų balsas buvo išgirstas, rašo „Lietuvos rytas“.

47 metus matematikos mokytoju dirbusio A.Strazdo nepamiršo nei pirmieji, nei paskutiniai moksleiviai.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
47 metus matematikos mokytoju dirbusio A.Strazdo nepamiršo nei pirmieji, nei paskutiniai moksleiviai.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Jun 20, 2014, 8:22 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:15 PM

Alytaus pedagogu legenda vadinamo A.Strazdo, tapusio miesto garbės piliečiu, pasveikinti išsirikiavo didžiulė eilė jo buvusių mokinių, mokyklą baigusių skirtingu laiku, kolegų, bičiulių.

„Visos mokinių laidos be išimties A.Strazdą kviečiasi į susitikimus. Nepamirštame ir paskutinės pamokos, kurias vesti dažniausiai būdavo patikima jam.

Gerbiamo, mylimo, doro mokytojo nuoširdūs linkėjimai mylėti žmones ir tėvynę lydi mus visą gyvenimą. Nė vienas nepasakys, kad A.Strazdas kurį nors būtų užgavęs.

Todėl buvo tiesiog negražu neatlikti jo paskirtų namų darbų. O pamokos buvo daugiau negu matematikos“, – tvirtino 1965 metų laidos abiturientas inžinierius Albinas Jasiulevičius.

1944 metais pradėjęs pedagogo kelią gimtojoje Kalvarijos pradžios gimnazijoje, A.Strazdas trumpai jį tęsė Lazdijų gimnazijoje, o 1948 metais tapo Alytaus gimnazijos matematikos mokytoju.

Čia paskutinį, 47-ąjį, kartą paskutinis skambutis jam nuskambėjo 1991 metais.

„Kad ir koks buvo laikotarpis, vienodai svarbiai žiūrėjau į savo darbą. Ir visada rengdavome tautinius, patriotinius klasės susirinkimus. Tačiau niekada nepriklausiau jokioms organizacijoms ar partijoms – taip pat ir komunistų.

Kad galėčiau būti pavyzdys savo mokiniams, stengiausi pats būti drausmingas, tvarkingas, kultūringas ir be žalingų įpročių“, – sakė A.Strazdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.