ES parama mažins 23 probleminių regionų socialinę atskirtį

Daugiau nei 20 Lietuvos miestų ir

Kaimo vietovėms žadama skirti apie 165 mln. litų, mažiems ir vidutiniams mietams - 382,2 mln litų, o didiesiems miestams - 707,472 mln. litų.<br>Nuotr. iš archyvo
Kaimo vietovėms žadama skirti apie 165 mln. litų, mažiems ir vidutiniams mietams - 382,2 mln litų, o didiesiems miestams - 707,472 mln. litų.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2014, 12:29 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:04 PM

„Iš viso atrinkti 23 miestai ir miesteliai. Svarbiausia, kad fondų lėšos nueis į tas vietas, kur didžiausios nedarbo ir infrastruktūros problemos“, - penktadienį spaudos konferencijoje sakė vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

„Visi regionai buvo atrinkti skaidriai. Mes neatsižvelgėme į atskirų politikų prašymus“, - pridūrė D.A.Barakauskas.

Jo teigimu, atranka vyko regionų tarybose, įtraukiant verslo ir bendruomenės atstovus, todėl, anot ministro, politikai sprendimams nedarė didelės įtakos, ir buvo atrinkti miestai ir miesteliai, kuriems reikia daugiausiai finansinės paramos.

Vidaus reikalų ministerijos Regioninės politikos departamento direktorius Arūnas Plikšnys sakė, kad pagrindiniai kriterijai, atrenkant miestus, buvo gyventojų mažėjimas, nedarbo lygis ir smulkių bei vidutinių verslų trūkumas.

„Atsižvelgus į visus kriterijus, mes nusprendėme, kad šie 23 miestai ir miesteliai turi gauti ES paramą, nes juose socialinės problemos yra didžiausios Lietuvoje“, - teigė A. Plikšnys.

Anot jo, regionai buvo padalinti į 3 dalis: kaimo vietovės, kur gyvena nuo 1 iki 6 tūkst. žmonių, maži ir vidutiniai miestais su 6-100 tūkst gyventojų ir penki didieji Lietuvos miestai.

Kaimo vietovėms žadama skirti apie 165 mln. litų, mažiems ir vidutiniams mietams - 382,2 mln litų, o didiesiems miestams - 707,472 mln. litų. Pasak A.Plikšnio, daugiausia lėšų skiriama infrastruktūros, rekreacijos, viešųjų erdvių ir transporto plėtrai.

„ES parama, lyginant naująjį ir senąjį laikotarpius, šiekt tiek padidėjo“, - tvirtino A.Plikšnys.

2007-2013 metais Vidaus reikalų ministerija regionams paskirstė 1,18 mlrd. litų ES paramos, 2014-2020 metais bus paskirstyta 1,3 mlrd. litų.

Per artimiausius 7 metus bus remiami Anykščių, Biržų, Elektrėnų, Garliavos, Kaišiadorių, Kalvarijos, Kėdainių, Kupiškio, Kuršėnų, Lentvario, Molėtų, Pagėgių, Pakruojo, Plungės, Prienų, Raseinių, Rietavos, Šilutės, Širvintų, Ukmergės, Varėnos, Vilkaviškio ir Zarasų miestai bei rajonai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.