Kultūros magistro žiedas – teatrologui Petrui Bielskiui

Klaipėdos kultūros magistro titulas šįmet atiteko Petrui Bielskiui. Teatrologas, pedagogas, režisierius, Klaipėdos universiteto profesorius humanitarinių mokslų daktaras tapo 26-uoju klaipėdiečiu, kuriam per miesto gimtadienį bus įteiktas auksinis žiedas, primenantis renesanso laikų papuošalą.

Klaipėdos kultūros magistro titulas šįmet atiteko Petrui Bielskiui.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos kultūros magistro titulas šįmet atiteko Petrui Bielskiui.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-06-20 13:25, atnaujinta 2018-02-12 15:57

Garbingas vardas P.Bielskiui suteiktas už išskirtinius nuopelnus Klaipėdai ir visai Lietuvai puoselėjant nacionalinę dramaturgiją ir lietuviškojo teatro, taip pat ir klojimo teatro, tradicijas.

„Malonu išgirsti tokią žinią, tikrai to nesitikėjau. Malonu, kad tavo darbą vertina, bet tikrai nėra taip, kad be galo džiūgaučiau ir kelčiau taures. Artėju prie aštuoniasdešimtmečio, tai būtų geriau, kad kas kokį gyvenimo dešimtmetį dar pridėtų“, – juokavo P.Bielskis.

Šiemet kultūros magistrų pretendentų sąraše buvo dar penkios kandidatūros: rašytojas, pedagogas Rolandas Rastauskas, režisierius, aktorius, dailininkas Benas Šarka, rašytojas, vertėjas, scenaristas Sergejus Isajevas, architektas Saulius Manomaitis ir dirigentas, chormeisteris, kompozitorius Vladimiras Konstantinovas.

Pretendentus vertino trylikos narių komisija, kuriai vadovavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Kultūros magistro regalijos iškilmingai įteikiamos per miesto gimtadienį rugpjūčio 1-ąją Klaipėdos piliavietėje. P.Bielskiui tradiciškai bus įteiktas auksinis žiedas su deimantu, kurį juvelyras Vidas Bizauskas sukūrė pagal senojoje piliavietėje rastą renesanso laikų papuošalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.