Giruliuose socialdemokratai žadėjo trinktelėti liberalams

Savaitgalį Giruliai nusidažė raudona spalva. Į pajūrį iš visos Lietuvos suvažiavo daugiau nei du tūkstančiai Socialdemokratų partijos narių. Politikai ir jų artimieji švenčia jubiliejinį – dešimtąjį – partijos sąskrydį. Jis tradiciškai vyksta poilsiavietėje „Žuvėdra“.

Į pajūrį iš visos Lietuvos suvažiavo daugiau nei du tūkstančiai Socialdemokratų partijos narių.<br>Ž.Karevaitės nuotr.
Į pajūrį iš visos Lietuvos suvažiavo daugiau nei du tūkstančiai Socialdemokratų partijos narių.<br>Ž.Karevaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Karevaitė

Jun 21, 2014, 3:58 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:11 PM

Vos įvažiavus į Girulius, galima suprasti: kažkas šį savaitgalį čia vyksta. Pakelėse – virtinės mašinų, eismą prižiūri uniformuoti policininkai, o iš stovyklavietės skamba nekasdienis šurmulys. Prie įėjimo raudonuoja užrašas „Socialdemokratų sąskrydis“.

Šeimos suvažiavę su įvairaus amžiaus vaikais, stalai lūžta nukrauti valgio, o už jo -raudonomis kepuraitėmis pasipuošę tėvai, prijaučiantys kairiųjų vertybėms.

Užeinu į štabą, kur įsikūręs LSDP Klaipėdos skyrius, kasmet organizuojantis sąskrydį. Čia kalbios moteriškės per kelias minutes suberia pagrindines naujienas.

Varžybos - visą dieną

Kiekvienas miestas palapinėse gyvena pasiskirstę zonomis, kurias turėjo kuo gražiau papuošti, mat bus apdovanoti kūrybingiausi. Akivaizdu: partijos skyriams kūrybinių minčių netrūksta. Tinkluose plaukiojančios žuvys, balionai, girliandos, lėlės, bulvių maišai, laukinių gėlių puokštės ir kitos dekoracijos puošia visą palapinių miestelį.

Apžiūrėjusi laikiną socialdemokratų gyvenvietę patraukiau link scenos, kur jau visą dieną vyksta krepšinio, šaudymo, virvės traukimo, tinklinio ir net slidinėjimo varžybos.

„Oras fantastiškas, net brazilai turėtų mums pavydėti. Tikiuosi, bus sėkmingos varžybos, turėtų būti tokia nuotaika, kad visi išvažiuotumėte kaip iš olimpinių žaidynių”, – kalbėjo Seimo narė, socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

Tiesa, žvarbaus vėjo ir protarpiais iš debesų išnyrančios saulės brazilams tikrai nėra ko pavydėti, bet sąskrydžio dalyviams tai nuotaikos negadina.

Ims raudonuoti visa Lietuva?

„Ant scenos kviečiamas garbus karo ministeris, su kuriuo – jeigu apsuptų liberalai – jie nebūtų pavojingi“, – pristatomas Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„Mes, kaip paprasti socdemai, trinktelėję iki ketvirtos valandos ryto, trinktelsim ir liberalams. Ir ne tik Klaipėdoj, bet visoje Lietuvoje. Gražių varžybų sporto aikštelėse prie artėjančius savivaldybių rinkimus. Tikrai žinau, kad mes galim, ir mes padarysim taip, kad suraudonės visa Lietuva. Nuo to bus smagiau ne tik mums, bet ir visiems Lietuvos žmonėms“, – plojimais palydima ministro kalba.

Po jos užgrojęs socialdemokratų himnas prie scenos sutraukė būrį žmonių, kurie, susikabinę už rankų, iš visos širdies sudainavo savo partijos himną ir iškeliavo rungtis tarpusavyje.

Laukiama atvykstančio premjero

Varžybos „Žuvėdros“ stovyklavietėje vyks iki 17 val. Būtent tuo metu į Girulius iš Estijos atvyks partijos lyderis Algirdas Butkevičius.

Taline viešintis premjeras su kolege iš Latvijos Laimdota Straujuma ir Estijos Vyriausybės vadovu Taavi Roivasu šeštadienį pasirašė bendrą pareiškimą dėl projekto „Rail Baltica“.

Giruliuose socialdemokratai švęs iki sekmadienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.