Į Lietuvą pargabenti Gintaro Ruplėno palaikai

Šeštadienį į Lietuvą iš Turkijos miesto Stambulo parskraidinti Gintaro Ruplėno palaikai. Žinia apie populiarios ir lietuvių mėgstamos laidos „Dviračio šou“ kūrėjo mirtį lietuvius pasiekė prieš savaitę. G.Ruplėną atostogaujantį Jordanijoje pakirto širdies liga.

Šeštadienį į Vilnių parskraidinti Jordanijoje mirusio G.Ruplėno palaikai.<br>Lrytas.lt nuotr.
Šeštadienį į Vilnių parskraidinti Jordanijoje mirusio G.Ruplėno palaikai.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2014, 6:14 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:05 PM

„Dviračio šou“ laida, kurios vienas kūrėjų buvo Gintaras Ruplėnas, per pastaruosius dešimtmečius tapo gero humoro sinonimu.

Prieš tai G.Ruplėnas atostogavo su draugų kompanija Izraelyje, o į Jordaniją pailsėti išvyko su savo žmona Dalia.

G.Ruplėnas su žmona turėjo du vaikus – 15 metų dukterį Mariją ir 24 metų sūnų Domantą. Žinia apie nutikusią nelaimę sukrėtė visus G.Ruplėno bičiulius ir jį pažinojusius žmones. Rugpjūčio 25-ąją jam būtų sukakę 50 metų.

Nesisaugojo kaitrios saulės

G.Ruplėnas su žmona ir bičiuliais keturias dienas praleido Izraelyje. Keliautojai krovėsi lagaminus - dauguma patraukė atgal į Lietuvą.

Apžiūrėti Jordanijos ryžosi ketvertukas – Gintaras ir Dalia Ruplėnai ir viešųjų ryšių specialistas Darius Gudelis su sutuoktine žurnaliste Neringa Skrudupaite.

Dar Izraelyje turistai pastebėjo, kad nors svilino 40 laipsnių karštis, G.Ruplėnas vienintelis grupėje nenešiojo kepurės ir negėrė vandens.

Be to, jis dažnai vaikščiojo įsikandęs cigaretę.

Kai viešbučio kambaryje G.Ruplėnas pasijuto blogai, šalia buvo jo žmona. Naktį G.Ruplėnui pradėjo mausti krūtinę, atsikėlęs jis nuėjo į vonios kambarį, o grįždamas atgal susmuko ant grindų.

Atsisveikinimas su velioniu planuojamas Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Bažnyčios sienas puoš nuotraukos iš paskutinės kūrėjo kelionės po Izraelį ir Jordaniją.

G.Ruplėnas bus palaidotas Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Palaikų pargabenimas – sudėtingas

Atsitikus nelaimei užsienyje – patyrus traumą, sužalojimus, patekus į gydymo įstaigą, mirus ar žuvus apdraustajam, artimieji turi kreiptis į draudimo bendrovę, kurioje jis buvo apsidraudęs.

Mirties atveju draudikai bendradarbiauja su laidojimo paslaugų bendrovėmis, kurios užsiima tiek dokumentų sutvarkymu, tiek kūno pargabenimu.

Vidutiniškai, Europoje kūno parvežimas su visomis paslaugomis, prieš tai laikant morge, kainuoja nemažai - apie 15 tūkstančių litų.

Skraidinant iš tokių tolimų šalių kaip JAV, pargabenimo kaina gali siekti ir 20 tūkstančių litų.

Draudikų teigimu, paslaugų kaina priklauso ir nuo to, kokiomis aplinkybėmis žmogus žuvo ar mirė. Svarbu ar jis dar buvo gydomas ligoninėje užsienyje, kiek laiko truko kūno laikymas, dokumentų tvarkymas ir panašiai. Draudimo bendrovių darbuotojai žino ir tokių atvejų, kai patyrus sunkią traumą, išlaidos siekia ir kelis šimtus tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.