Pareigūnai buvo negailestingi telefonu kalbančioms vairuotojoms

Savaitgalis Klaipėdos policijos pareigūnams buvo karštas – sulaikyta keletas asmenų, kurie prie vairo sėdo neblaivūs. Kiti Kelių eismo taisyklių pažeidėjai pasakojo visokias istorijas, stengdamiesi išvengti bausmių. Šeštadienį kelios avarijos beveik tuo pačiu metu įvyko Šilutės plente.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-06-22 13:53, atnaujinta 2018-02-12 14:49

Čia į prieš greičio slopinimo kalnelį stabtelėjusį automobilį BMW atsitrenkė visureigis „Mitsubishi Pajero“. Iš pastarojo iššoko du vyrai ir pabėgo, nelaimėje palikę vairavusį draugą. Salone mėtėsi nugertas sidro butelis.

Pareigūnai nustatė, kad visureigį vairavo neblaivus 42 metų vyras. Jam nustatytas vidutinis girtumas. Šį vairuotoją gerai žino kelių patruliai – jis ne kartą baustas už greičio viršijimą ir kitus pažeidimus, tačiau teismo skirtų baudų nemoka.

Kitoje Šilutės plento vietoje netrukus įvyko dar viena avarija. „Opel Astra“ sustojo užsidegus raudonam šviesoforo signalui, o į jo galą atsitrenkė automoblilis „Renault Laguna“. Iškart buvo matyti, kad jo vairuotojas – neblaivus. Iškviesti policijos pareigūnai patikrino 26 metų vyro blaivumą – į matuoklį jis pripūtė 3,36 promiles alkoholio.

Vyras bandė aiškinti, kad automobilį vairavo kažkas kitas, o po avarijos pabėgo, bet kas tas kitas, negalėjo nurodyti. Vis dėlto vėliau jis savo kaltę pripažino. Šis klaipėdietis girtas prie vairo sugaunamas jau ne pirmą kartą, mindžiojo teismų slenksčius ir dėl kitų nusikaltimų.

Dar vienas neblaivus vairuotojas įkliuvo Liepų gatvėje. Jis pripūtė 1,74 promiles alkoholio, nors tikino išgėręs tik butelį alaus.

52 metų vilnietė taip pat negalėjo patikėti, kad pripūtė į alkoholio matuoklį 0,64 promiles. Moteris tikino išgėrusi tik 40 gramų brendžio.

Nemalonumų prisidarė ir septyniasdešimtmetis Vokietijos pilietis, prie verslo centro „Neapolis“ automobiliu „Mercdes Benz“ sukęs į Agluonos gatvę greitėjimo juosta. Jis užkliudė pagrindiniu keliu važiavusį visureigį, kurį vairavo klaipėdietė. Mašina apsisuko du kartus, peršoko šaligatvį ir atsidūrė mašinų stovėjimo aikštelėje.

Abu vairuotojai buvo blaivūs, o avarijos priežastis – vairuojančio vokiečio pokalbis mobiliuoju telefonu.

Baudos už pokalbius telefonais savaitgalį uostamiestyje skirtos dar keliems vairuotojams. Daugiausia jų – moterys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.