Oro policijos misiją atliekantys NATO pilotai susitiko Zokniuose

Penktadienį Zokniuose susirinko visi NATO oro policijos misiją atliekantys pilotai ir jų orlaiviai. Iš Emario bazės Estijoje čia trumpam atskrido ir Danijos naikintuvai F-16.

Penktadienį Zokniuose kartu treniravosi NATO oro policijos misijos pilotai - lenkai su Mig-29, britai su „Eurofighter Typhoon“ ir danai su F-16.<br>Srž. M.Loda/wojsko-polskie.pl nuotr.
Penktadienį Zokniuose kartu treniravosi NATO oro policijos misijos pilotai - lenkai su Mig-29, britai su „Eurofighter Typhoon“ ir danai su F-16.<br>Srž. M.Loda/wojsko-polskie.pl nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 4:20 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:08 PM

Apie pilotų susitikimą Zokniuose pranešęs oficialus Lenkijos kariuomenės puslapis wojsko-polskie.pl informuoja, kad visų pirma tai buvo reta trijų skirtingų karo orlaivių tipų treniruotė. Oro policijos misiją šiuo metu atlieka Lenkijos pilotai su keturiais naikintuvais Mig-29, Jungtinės Karalystės kariai su keturiais naikintuvais „Eurofighter Typhoon“ ir danai su keturiais F-16.

Kol lenkų kariai atlieką Oro policijos misiją virš Baltijos šalių, jų vietą karinėje oro pajėgų bazėje netoli Malborko užėmė Prancūzijos pilotai. Visų pirmą prancūzai virš Lenkijos patruliavo su naikintuvais „Rafale“, dabar juos pakeitė naikintuvai „Mirage“.

Virš Baltijos šalių patruliuojantys Lenkijos ir britų karo orlaiviai dislokuoti Aviacijos bazėje Zokniuose netoli Šiaulių. Tuo tarpu danai su naikintuvais F-16 dislokuoti Emario bazėje Estijoje.

Kaip pranešė Lenkijos kariuomenė, per treniruotę Zokniuose trijų šalių pilotai su skirtingais orlaiviais derino NATO procedūras ir bendrus veiksmus ore.

Treniruotėje dalyvavę orlaiviai Baltijos šalių oro erdvę saugo nuo gegužės 1 d. Tai yra jau 35-a NATO oro policijos misijos rotacija ir, kaip praneša Lenkijos kariuomenė, penkta misija šios šalies pilotams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.