Vandentiekį įrengs, o lietaus kanalizacijos teks palaukti

Kai kurie kauniečiai vandenį dar semia iš šulinių. Tačiau į kiemus žengiančia civilizacija netrukus galės džiaugtis Josvainių gatvės gyventojai. Žmonės atidžiai stebi po jų langais vykstančius darbus, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugeliui privačių namų kvartalo gyventojų iš savo kiemų automobiliais išlaviruoti tarp duobių pavyksta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugeliui privačių namų kvartalo gyventojų iš savo kiemų automobiliais išlaviruoti tarp duobių pavyksta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jun 23, 2014, 8:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:54 PM

Šilainiuose, Josvainių gatvės atkarpoje nuo 1-ojo iki 36-ojo namų, pirmadienį pradėti vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų klojimo darbai. Juos baigti planuojama iki liepos 20 dienos.

Dėl to gatvė vietomis išrausta. Ne visi gyventojai iš kiemų gali išriedėti automobiliais. Kai kurie laikinai negalės užsiimti savo verslu. Nepaisant nepatogumų, žmonės permainomis džiaugiasi.

Darbai tapo staigmena

Vaikštant Josvainių gatve į akis krinta, kaip vykstančius darbus stebi 8-ojo namo gyventojas. Gatvėje ties jo namu darbininkai išrausė gilią ir didelę duobę. Kalnai smėlėto grunto supilti ties namo garažu ir užtvėrė visą gatvę. „Apie tai, kad čia vyks darbai, nieko nežinojau. Atrodo, savivaldybė per mažai rūpinosi apie tai pranešti gyventojams“, – sakė vyras.

Kaunietis pasakojo, kad čia važiuoja 11-ojo maršruto autobusas, priešais jo namus įrengta viešojo transporto stotelė. Tačiau ankstų pirmadienio rytą žmona viešojo transporto taip ir nesulaukė.

„Aštuntą valandą į gatvę atriedėjo darbininkai su technika ir pradėjo rausti šulinius. Iš jų ir sužinojau, kas čia vyksta ir kad eismas nukreiptas aplinkinėmis gatvėmis“, – pasakojo Josvainių gatvės gyventojas.

Atostogos – per prievartą

Vyras savo name yra įsirengęs automobilių remonto dirbtuvę. Prasidėjus vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklo klojimo darbams patekti į jas iš gatvės neįmanoma.

„Ką darysi, teks atostogauti“, – nenusiminė kaunietis.

Jis tvirtino, kad dėl darbų nepyksta, nes esą lyjant lietui gatvė nuolat patvindavo. Vyras tikisi, kad reikalai pagerės.

Šilainiškis sakė linkįs gero savo kaimynams, mat šioje Josvainių gatvės atkarpoje iki šiol ne visi gyventojai turėjo vandentiekį.

„Kai kurie namų savininkai, kaip ir aš, vandentiekį atsivedėme nuo toliau esančių gatvių. Bet ne visi tai padarė“, – teigė vyras.

Paėjėti iki stotelės nesunku

Josvainių gatvės 34-ojo namo gyventojas Stasys Bartusevičius sakė, kad dėl vykstančių darbų nepatogumų nepatiria.

„Darbininkai duobes kasa taip, kad daugeliui pavyksta išvažiuoti automobiliais iš namų, paliktų tarpų tarp remontuojamų atkarpų tam užtenka“, – teigė kaunietis.

Vyras sunkiai vaikšto, tačiau sakė, kad paėjėti iki kitoje vietoje, Vėjo gatvėje, įrengtos autobusų stotelės jam nesunku.

Stebi darbininkų elgesį

S.Bartusevičius pasakojo, kad darbininkai netinginiauja. „Darbininkus stebėjau kelias dienas. Maniau, jie simuliuos. Tačiau taip nėra. Girdėjau, kad darbai vyks iki liepos 20 dienos. Tikiuosi, kad taip ir bus“, – svarstė kaunietis. S.Bartusevičiaus kaimynams laikini nepatogumai pasipiktinimo taip pat nekelia.

„Buvome likę 4 namų gyventojai, kurie vandenį tempdavome iš kiemuose esančių šulinių“, – sakė S.Bartusevičius.

Lietaus kanalizacijos neįrengs

Arvydas Mikalauskas

Įmonės „Inžineriniai tinklai“ projektų vadovas

„Gyventojams noriu priminti, kad tiesiame vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklą. Todėl tuos, kas tikisi, kad gatvę mažiau sems lietaus vanduo, turiu nuliūdinti.

Mūsų atliekami darbai padėties nepagerins, nes tiesiame ne lietaus kanalizacijos tinklus. Darbų užsakovas yra savivaldybės įmonė „Kauno švara“. Jos atstovai turėjo gyventojus detaliau informuoti apie tai, kas ir kada vyksta jų gatvėje. Kasinėjimo darbus planuojame baigti iki liepos pradžios. Tada gyventojams kils mažiau nepatogumų.

Tačiau vėliau laukia sistemos įrengimo, bandymo darbai, gatvę reikės išasfaltuoti. Todėl visus darbus stengsimės atlikti iki numatytos datos – liepos 20 dienos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?