Kauno meras į rinkimus ves ir žmoną

Iš esamų tarybos narių konservatorių kandidatų dvidešimtuke nėra Gedimino Budniko bei Onos Nijolės Rudagalvienės. 

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-06-24 16:52, atnaujinta 2018-02-12 13:30

„Žmona jau yra dalyvavusi rinkimuose, tačiau pirmą kartą atsidūrė tokioje aukštoje vietoje“, – lrytas.lt kalbėjo A.Kupčinskas. Sarašas sudarytas reitinguojant kandidatus, o savo nuomonę galėjo pareikšti visi partijos nariai.

Pirmoji vieta iš anksto buvo paskirta A.Kupčinskui, kuris dar galės šiek tiek pakeisti kandidatų vietas. Pats Kauno meras pripažino, kad pirmajame dešimtuke pokyčių turbūt nebebus.

„Lemiamą žodį tars rinkėjai“, – mano A.Kupčinskas. Jo nuomone, du dešimtmečius partijai priklausanti žmona turi neblogų galimybių tapti tarybos nare, nes konservatoriai užsibrėžė tikslą kitąmet gauti mažiausiai trečdalį mandatų – 13–14. Kauno taryboje yra 41 narys.

Po A.Kupčinsko sąraše rikiuojasi Kauno tarybos nariai Marijus Panceris, Gintarė Skaistė, Edita Gudišauskienė ir Vygantas Gudėnas. J.Kupčinskienė yra aukščiausiai sąraše esanti kandidatė, kuri dabar nėra išrinkta į tarybą.

Iš esamų tarybos narių konservatorių kandidatų dvidešimtuke nėra Gedimino Budniko bei Onos Nijolės Rudagalvienės. 

Jeigu Kauno meras būtų renkamas tiesioginiuose rinkimuose, konservatorių kandidatas taip pat būtų A.Kupčinskas.

Šios kadencijos Kauno taryboje jau yra vienas šeiminis duetas – partijos „Jaunoji Lietuva“ vadas, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius ir jo sūnus Stasys Buškevičius.

Į Kauno tarybą buvo išrinkti sutuoktiniai verslininkai Visvaldas ir Irena Matijošaičiai, atstovavę visuomeninę organizaciją „Vieningas Kaunas“, tačiau pernai pavasarį I.Matijošaitienė žuvo nukritusi savo namuose nuo laiptų. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.