Dėl Johno Lennono salos – vilniečių apklausa

Vilniečiai kviečiami išsakyti nuomonę dėl Johno Lennono salos. Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija šiandien nutarė skelbti visuomenės apklausą dėl vieno garsiausių XX amžiaus kompozitorių vardo suteikimo bevardei Neries salai.

Salą Johno Lennono vardu pasiūlė fotomenininkas Saulius Paukštys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Salą Johno Lennono vardu pasiūlė fotomenininkas Saulius Paukštys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2014, 2:41 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:52 PM

Komisijos nariai atvirai išreiškė savo būgštavimus, kad Johno Lennono vardas 85 metrų ilgio ir 15 metrų pločio saloje gali sukurti „neteisingą traukos lauką“, nes legendinis grupės „The Beatles“ narys esą turi krūvas gerbėjų.

Pavadinti salą Johno Lennono vardu pasiūlė fotomenininkas Saulius Paukštys, pasiskelbęs salos atradėju. Jis yra vienas iš Franko Zappos paminklų statytojų. Nesulaukęs savivaldybės atsako, S.Paukštys savališkai įkalė toje saloje plastikinę lentą su užrašu: „John Lennon island Neris river Vilnius“ (Džono Lenono sala Neries upė Vilnius).

Daugumai komisijos narių šis pasiūlymas sukėlė abejonių. Taip pat buvo išsakyta nuomonė, kad trūksta vietos lietuviškiems vardams įamžinti, o sala gali bet kurią akimirką dingti.

Komisija turi įgaliojimus suteikti vardus gatvėms ir skverams, o sala – geografinis objektas. Jei vilniečiai norės Johno Lennono salos, komisija gali tik pritarti, bet neturi įgaliojimų tokio pavadinimo registruoti.

Savo ruožtu S.Paukštys pažadėjo iki rudens surinkti 10 tūkstančių parašų, pritariančių Johno Lennono salos pavadinimui. „Išnaudosime „neigiamą traukos lauką“ ir rinksime parašus baikerių šventėse, muzikos gerbėjų klubuose ir visur, kur renkasi laisvi žmonės“, – sakė jis.

S.Paukštys tikino, kad toje saloje neketina imtis jokios veiklos, sala tiesiog būtų ženklas, rodantis, kad Vilnius – šiuolaikiškas miestas.

Rudenį S.Paukštys ketina pastatyti paminklą Johnui Lennonui Mindaugo gatvėje.

Johnas Lennonas yra prisipažinęs, kad jaunystėje rūkė kanapių. Statant paminklą Frankui Zappai vilniečiai buvo bauginami, kad ten rinksis narkomanai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.