Edukologijos universitetas prisidės prie konsorciumo

Lietuvoje veikia 14 valstybinių universitetų.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 25, 2014, 6:23 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:42 PM

Šiuo metu baigiamos derinti pozicijos dėl Lietuvos edukologijos universiteto prisijungimo prie konsorciumo.

LEU taryba šių metų pavasarį priėmė sprendimą prisidėti prie Vilniaus universiteto ir kitų aukštųjų mokyklų konsorciumo. Jo tikslas – gerinti mokslo ir meno tyrimų, mokslo, kūrybinės veiklos ir studijų kokybę, kultūros plėtros ir mokslinių tyrimų rezultatų taikymo idėjų sąveiką praktikoje, didinti narių konkurencingumą Lietuvos ir Europos Sąjungos erdvėje.

Lietuvos edukologijos universiteto rektorius akademikas Algirdas Gaižutis akcentavo, kad „sutartis su Vilniaus universiteto ir kitų aukštųjų mokyklų konsorciumu leis gerinti studijų, mokslo ir meno veiklos kokybę, daryti didesnį sutelktą poveikį regionams ir visuomenei, dalytis naujaisiais pasiekimais ir laimėjimais, siekti didesnės studijų ir mokslo sinergijos, kartu išliekant savarankiškais“.

Tokie junginiai egzistuoja Skandinavijos, kitose Europos ir pasaulio šalyse.

Keturios Lietuvos aukštosios mokyklos 2013 metų gruodį pranešė steigiančios konsorciumą, kad galėtų rengti bendrus mokslinius, meninius projektus, organizuoti bendrą doktorantūrą, jungtines studijų programas. Universitetų konsorciumo (UNIKON) sutartį tuomet pasirašė Vilniaus universitetas, Lietuvos sporto universitetas, Lietuvos dailės akademija bei Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Lietuvoje veikia 14 valstybinių universitetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.