L. Graužinienė neparduotų savo žemės užsieniečiams

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pripažino, kad ji prieštarauja žemės ūkio paskirties žemės pardavimui užsienio šalių piliečiams, tačiau ji neatskleidžia, kaip balsuos sekmadienį vyksiančiame referendume.

L.Graužinienei sunku apsispręsti dėl referendumo.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
L.Graužinienei sunku apsispręsti dėl referendumo.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-06-25 09:34, atnaujinta 2018-02-12 13:16

Parlamento vadovė pripažino esanti šiek tiek sutrikusi, nes atėję į referendumą ir dėdami kryželi ant balsavimo biuletenio žmonės turės vienu kartu apsispręsti dėl kelių dalykų – žemės pardavimo užsieniečiams, Lietuvos žemės gelmėse esančio turto panaudojimo apribojimo ir referendumo organizavimo tvarkos paprastinimo. Visos šios temos šio referendumo iniciatorių buvo suplaktos į vieną klausimą.

L.Graužinienė pripažino, kad ji sutinka su nuomone, kad žemė neturėtų būti pardavinėjama užsieniečiams, tačiau jai kyla klausimas dėl kitų referendumo iniciatyvų.

Dėl to ji trečiadienį kalbėdama Žinių radijui neatskleidė, kaip balsuos referendume.

„Kadangi balsavimas yra slaptas, nenoriu viešai kalbėti, kaip aš balsuosiu. Tai būtų neetiška. Bet yra šiek tiek tokių sudėtingų dalykų, nes pirmu klausimu kalbama apie žemės pardavimą užsieniečiams, o trečiu– apie gamtinių išteklių naudojimą. Jis yra visiškai nelogiškas. Šiek tiek gal buvo pražiūrėta, nes žmonės, keldami tą klausimą, turbūt įsivaizdavo tik skalūnų dujas, o iš tiesų tai ir smėlio karjerų, ir žvyro karjerų plėtros, taip pat skaldos klausimai. Taigi su trečiuoju klausimu mes galime turėti labai daug problemų, jei patvirtinsime. O išskirti klausimų atskirai nėra galimybės“, – apgailestavo parlamento vadovė.

Žmogus negali atskirai balsuoti už kiekvieną klausimą. Tai kelią rūpestį L.Graužinienei.  

„Aš remiu pirmą klausimą dėl žemės nepardavimo užsieniečiams. Jį nuosekliai remiu. Kiti du klausimai, kai juos išsinagrinėjome, kelia daug problemų“, – sakė Seimo vadovė. Ji nesibaimina dėl to, kad Lietuvai apribojus žemės pardavimo tvarką, Europos Sąjunga gali įvesti sankcijas ir atimti paramą iš Lietuvos ūkininkų. Seimo vadovė mano, kad tai bus politikų problema, kaip išspręsti šį rebusą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.