V. Mazuronis: „Šalies vadovai nesutaria dėl būsimo ministro“

Darbą baigiantis aplinkos ministras Valentinas Mazuronis dar nežino, kas jį pakeis šiame poste. Jis suprato, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Algirdas Butkevičius ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas nesutaria dėl kandidatūros.

V. Mazuronis tikisi, kad jo komanda nebus pakeista.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V. Mazuronis tikisi, kad jo komanda nebus pakeista.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-06-25 12:43, atnaujinta 2018-02-12 13:02

Pats ministras norėjo, kad jį pakeistų vienas iš dabartinių viceministrų – Almantas Petkus arba Daiva Matonienė. Tačiau šalies vadovai būsimo ministro pavardės vis nepaskelbia, premjerui pateikta daugiau galimų kandidatūrų.

V.Mazuronis trečiadienį teigė supratęs, kad šalies vadovai nesusitaria dėl to, kas vadovaus Aplinkos ministerijai, todėl šis procesas taip ilgai užtruko.

Aplinkos ministerijai pusantrų metų vadovavęs V.Mazuronis Lietuvą palieką išrinktas į Europos Parlamentą.

Išvardijo darbus

Pagrindinius per pusantrų metų atliktus darbus V.Mazuronis įvardijo naujoves atliekų tvarkymo sistemoje – pradėtos devynių atliekų rūšiavimo gamyklų statybos, nuo 2016 m. bus įvesta vienkartinės taros – plastikinių butelių, skardinių – depozito sistema. Miestuose žadama pastatyti daugiau šiukšlėms rūšiuoti skirtų konteinerių. Tam bus skirta apie 150 mln. litų Europos Sąjungos paramos.

Seime priimtas teritorijų planavimo įstatymas teritorijų planavimo ir pasirengimo statyboms tvarką padarė paprastesnę.

Ministerija taip pat rengia infrastruktūros įstatymo projektą, kuris esą paskatins investicijų pritraukimą į šalį.

Ministerija taip pat giriama už išjudintą daugiabučių namų renovaciją. V.Mazuronis sako, kad šiuo metu jau atnaujinama apie 500–600 namų, dar du trys šimtai namų laukia eilės.

Aplinkos ministerija taip pat sugriežtino kovą su brakonieriais, nelegaliais miškų kirtėjais, tvorų statytojais, padidino įvairias baudas ir bausmes. Iš brakonierių galima konfiskuoti ne tik ginklą, bet ir automobilį, valtį. Politikai mano, kad sugriežtinta tvarka jau duoda naudos, nes brakonieriavimo atvejų pastaruoju metu sumažėjo. Dalis žmonių bijodami baudų patys nuėmė nelegalias tvoras paežerėse.

Ministerija taip pat žada dideles Kauno zoologijos sodo pertvarkas, kad nebūtų daroma gėda šaliai.

Nepavyko susitarti dėl dujų

Ministras gailisi, kad Lietuvai nepavyko pradėti skalūnų dujų paieškos. Kaip žinoma, amerikiečių kompanija „Chevron“ pasitraukė iš šalies dėl sugriežtintų įstatymų. Tačiau V.Mazuronis tikisi, kad klaida dar bus ištaisyta.

„Reikia politinės valios ir teisingos visuomeninės nuomonės suformavimo, viską žmonėms išaiškinti“, – apie galimybę šalyje ieškoti skalūnų dujų ateityje kalbėjo ministras.

Palikdamas pareigas ministras nutarė nepratęsti devynių ministerijos įstaigų vadovų kadencijos, kurios baigiasi liepą. Jie galės tęsti pareigas tik laimėję konkursus. Ministras mano, jog tokia tvarka pakeis sustabarėjusią sistemą, paskatins vadovus tobulėti, pasitempti.

„Jokių nurodymų nebuvo“, – atsakė ministras į kalbas, kad priimti tokį sprendimą jį spaudė Prezidentūra.

V.Mazuronis nesibaimina, kad naujaisiais įstaigų vadovais taps partiniai. Jis sako, kad svarbu, jog jie būtų kompetentingi, o partiškumas darbui nekenkia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.