Vyriausybė nepritarė siūlymui ankstinti mokytojų pensinį amžių

\Vyriausybė nepritarė Seime

\Vyriausybė nepritarė Seime pateiktam pasiūlymui dėl galimybės mokytojams, turintiems 30 metų mokinių ugdymo darbo stažą, gauti pensiją sukakus 55 metams.<br>V.Ščiavinsko ir D.Umbraso nuotr.
\Vyriausybė nepritarė Seime pateiktam pasiūlymui dėl galimybės mokytojams, turintiems 30 metų mokinių ugdymo darbo stažą, gauti pensiją sukakus 55 metams.<br>V.Ščiavinsko ir D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 25, 2014, 4:24 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:46 PM

Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad sprendžiant pensinio amžiaus klausimus reikia įvertinti demografinę padėtį bei Europoje vykstančius procesus.

Jam antrinusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė teigė, jog negalima išskirti vienos profesinės grupės.

„Mes pirminiame variante siūlėme, kad galbūt reikėtų sutikti ir pedagogus išleisti 55 metų į pensiją, bet negalime išskirti vienos socialinės grupės. Tada pagalvokite ir pasvarstykime, kad, pavyzdžiui, socialiniai darbuotojai, ypač tie, kurie dirba su socialinės rizikos šeimomis, jie taip pat turi didžiulį krūvį. Toliau yra ir baleto šokėjai, mes turėtume pažiūrėti neišskiriant nė vienos grupės, ir kadangi rengiama nauja socialinio draudimo sistemos reforma, tai jos rėmuose mes bandysime spręsti šituos klausimus“, - sakė A. Pabedinskienė.

„Darbiečių“ Loretos Graužinienės, Virginijos Baltraitienės ir Vydo Gedvilo pateiktoms Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisoms Vyriausybė nepritarė savo išvadų projekte konstatuodama, kad pasiūlymas pažeidžia solidarumo ir lygiateisiškumo principus.

Be to, tai didintų „Sodros“ išlaidas, kitąmet tam reikėtų papildomų 66 mln. litų, ir mažintų mokytojų socialinio draudimo pensijos dydį, mat kuo trumpiau dirbama, tuo pensija yra mažesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.