Meilė žmonėms ne už pinigus netikra

Kai teisėjai sužino apie teisiamojo norą savo gynėja samdytis advokatę, Kauno tarybos narę „tvarkietę“ A.Ručienę, dažniausiai griebiasi už galvos – teismo procesas bus ilgas ir varginamas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 26, 2014, 7:39 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:21 PM

Skelbiant proceso pertrauką suderinti kito posėdžio datą kaskart tampa rimtu iššūkiu, mat dėl šios teisininkės užimtumo pratęsti bylos nagrinėjimą kartais pavyksta tik po kelių mėnesių.

Pati A.Ručienė turbūt nusprendė dar turinti nepanaudotų galimybių arba už paslaugas gaunamas atlygis prasilenkia su jos poreikiais, todėl su dviem kolegomis nusprendė dalyvauti viešajame konkurse teikti Kauno gyventojams nemokamą pirminę teisinę pagalbą.

Ne tik dalyvavo konkurse, bet ir jį laimėjo. A.Ručienė sako pasiūliusi mažiausią paslaugų kainą – mokesčių mokėtojams tai kainuos tik 230 tūkst. litų per metus.

Prabangą mėgstančiai moteriai tokia pinigų suma turėtų atrodyti juokingai maža, nepakaks net naujam visureigiui BMW įsigyti.

Negi žinomos teisininkės finansiniai reikalai pakrypo žemyn, kad teko nusipiginti? Regis, panikuoti nereikėtų – kaunietės sutuoktinis, įtakingas „tvarkiečių“ veikėjas R.A.Ručys netrukus Seime turėtų pakeisti europarlamentarą V.Mazuronį. Vadinasi, vienu išlaikytiniu liks mažiau ir šeima tikrai nemirs badu.

Kita vertus, laimėjimu A.Ručienei gali ir netekti pasimėgauti. Konkurso rezultatus teismui apskundė kiti jame dalyvavę advokatai, aiškintis aplinkybių ėmėsi Kauno savivaldybės etikos sargai.

Nors A.Ručienė dievagojasi trokštanti padėti kauniečiams spręsti teisinius rebusus labai pigiai, dar labiau ji sužibėtų sutikusi paslaugas teikti nemokamai. Juk Kauno tarybos posėdžiuose politikė dažnai skelbiasi žmonių gynėja, kovotoja už tvarką ir teisingumą.

Bet kol kas atrodo, jog A.Ručienės meilė kauniečiams ar šiaip teisiamiesiems suveša tik išvydus sąskaitos banke papildymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.