Seimas pritarė J. V. Žuko kandidatūrai

Seimas pritarė Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlytai Jono Vytauto Žuko kandidatūrai į Lietuvos kariuomenės vadus.

J.V.Žukas buvo susitikęs su D.Grybauskaite.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J.V.Žukas buvo susitikęs su D.Grybauskaite.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:53 AM

Už nutarimą „Dėl pritarimo Jono Vytauto Žuko skyrimui Lietuvos Respublikos kariuomenės vadu“ ketvirtadienį balsavo 89, prieš buvo vienas Seimo narys.

„Manome, kad tai labiausiai pasirengęs šias pareigas eiti generolas, gerai žinantis padėtį, turintis tinkamą išsilavinimą“, – sakė Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovė Rasa Juknevičienė.

Kandidatūrai pritarė ir valdančioji dauguma. „Tai dar vienas pavyzdys, kaip Lietuva per nepriklausomybės metus užsiaugino gražią karininkų kartą, generolų kartą. Generolas majoras yra gerai susipažinęs su Lietuvos kariuomene, pats vadovavęs įvairioms institucijoms, tarnavęs įvairiose pozicijose, turi gerą patirtį, gerai vertinamas NATO struktūrose, kur jis praleido pastaruosius dvejus metus. Todėl manau, kad su jo atėjimu Lietuvos kariuomenė žengs dar vieną žingsnį į priekį“, – sakė Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Seimas, atsižvelgdamas į prezidentės D.Grybauskaitės dekretą, pritarė Arvydo Pociaus atleidimui iš kariuomenės vado pareigų.

A.Pocius Lietuvos kariuomenės vadu, gavus Seimo pritarimą, šalies prezidentės dekretu buvo paskirtas 2009 m. liepos 24 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.