M. Adomėnas: „Austrija dar kartą įrodė, kad yra maža valstybė“

Austrija ir vėl įrodė, kad yra Rusijos Trojos arklys Europos Sąjungoje - prieš kelerius metus paleidusi nusikaltimais žmogiškumui įtariamą sovietinį karininką Michailą Golovatovą, dabar sukėlė grėsmę visos Europos energetinei nepriklausomybei. Taip Vienos susitarimus su Maskva įvertino grupė vilniečių, kurie penktadienį surengė protestą prie Austrijos ambasados.

Mitingas prie Austrijos ambasados.<br>T.Bauro nuotr.
Mitingas prie Austrijos ambasados.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 2:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:03 AM

„1853 metais, per pirmąjį Krymo karą, Austrija buvo Vakarų pusėje. Per dabartinį karą Ukrainoje, deja, Austrija pasirinko ne Vakarus, o Rusiją“, - per garsiakalbį sakė mitingo organizatorius Vytautas Danilevičius.

Jis kelis kartus pakartojo, kad Austrijos prezidentas Heinzas Fisheris spaudė ranką Vladimiro Putinui tuo metu, kai šio diversantai lieja kraują Ukrainoje.

Viename iš plakatų, kuriuos vilnietis laikė iškėlęs, buvo parašyta: „1795 2014?“. Šis užrašas - lyg retorinis klausimas: ar Austrija ir vėl dalyvautų Lietuvos padalinime kartu su Rusija, jeigu pasitaikytų tokia proga?

„Austrija dar kartą įrodė, kad yra maža valstybė. Maža ne gyventojų skaičiumi ar teritorija, bet maža savo išdidumu, vertybėmis ir savigarba. Austrija jau ne kartą įrodė, kad nėra verta būti šito Europos šalių klubo nare“, - kalbėjo Seimo narys Mantas Adomėnas.

Jis prisiminė, kad Gaono gatvėje, kurioje stovi Austrijos ambasada, neseniai vyko kitas mitingas – vilniečiai protestavo prie šalia esančios Prancūzijos ambasados, nes ši valstybė vis dar neatsisakė planų parduoti Rusijai karo laivus „Mistral“.

Mitinguotojus papiktino tai, kad antradienį Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ ir Austrijos bendrovė OMV pasirašė sutartį dėl dujotiekio „Pietų srautas“ statybos. Šis susitarimas pažeidė Europos Sąjungos Trečiojo energetikos paketo reikalavimus ir sukėlė grėsmę mūsų energetinei nepriklausomybei.

Protesto dalyviai priminė, kad panašius pasiūlymus Rusija teikė ir Bulgarijai, tačiau pastaroji atsisakė.

„Manau, kad Austrija yra tikrai pajėgi atsisakyti tokių pasiūlymų, tačiau neatsisakė dėl tų varganų pinigų, kuriuos gaus per šį susitarimą“, - piktinosi politikas M.Adomėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.