Panevėžio rajone - kaimynų aistros prie negyvos telyčios

Panevėžio rajono Žudžių kaime kaimynų nesantaikos priežastimi tapo karvės. Prieš kelias dienas šio kaimo gyventojas Valentas Krištopaitis parsivedė į kaimyno žemes nuklydusią telyčią, kuriai buvo perdurtas pilvas. Kitą dieną gyvulys nugaišo, rašo „Lietuvos rytas“.

Katrė Krištopaitienė rauda, kad neteko dar vienos karvės<br>V.Petrauskienės nuotr.
Katrė Krištopaitienė rauda, kad neteko dar vienos karvės<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jun 27, 2014, 7:41 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:26 AM

Katrė Krištopaitienė įtaria, kad su telyčia susidorojo 70-metis Petras Stankevičius. Mat prieš kelerius metus jis buvo teisiamas už tai, kad vieną jų karvę nušovė, o kitą sužeidė.

„Tąsyk girdėjome šūvius ir matėme, kaip P.Stankevičius šaudo į mūsų gyvulius. Teisme mama kaimynui atleido, jie susitaikė. Po to kelerius metus buvo ramu. Bet paskui vėl prasidėjo gyvulių puldinėjimas. Ne kartą mūsų karvės buvo sužalotos, apšaudytos“, – skundėsi V.Krištopaitis.

Vyras per Jonines pamatė, kad viena telyčaitė yra įsipainiojusi kaimyno žemėje augančiuose krūmuose, o jo sesuo nuėjusi parsivedė gyvulį. Tik po kurio laiko šeima pastebėjo, kad telyčios pilve žioji didžiulė durtinė žaizda.

V.Krištopaitis mano, kad į karvės pilvą greičiausiai buvo suvarytas ne peilis, o dalgis. Jis pažeidė gyvulio vidaus organus. Kitą dieną telyčia nugaišo.

P.Stankevičius „Lietuvos rytui“ ketvirtadienį sakė, kad su sūnumi ką tik grįžo iš policijos, nors ten ir nebuvo kviesti. Pensininkas norėjęs apsisaugoti nuo nepagrįstų kaltinimų. Jis neigė žalojęs karvę ir piktinosi, kad Krištopaičių karvės klaidžioja po jo daržus ir laukus.

„Kartą ėjau namo pamelžęs savo karvutę, matau, kad kaimynų karvės ganosi mano burokuose. Tuomet nesusitvardęs pasiėmiau šautuvą ir paleidau kelis šūvius. Žinau, negerai padariau, šaudžiau iš nelegaliai laikomo ginklo. Už tai ir atsidūriau teisme“, – atgailavo P.Stankevičius.

O šį kartą, per Jonines, jis sakė elgęsis santūriau. Pamatęs, kad Krištopaičių telyčia įlindusi į jo daržą ir ten ištrypusi burokus ir braškes, P.Stankevičius nieko nedaręs. Tiesiog nuėjęs namo.

Kai atėjo kaimynė pasiimti savo gyvulio, vyras pareikalavo atlyginti karvės padarytus nuostolius. Bet kaimynė esą ėmusi pati tvarkyti karvės išmintą daržą.

„Kas žino, gal ta telyčia į slyvos šakas susibadė pilvą. Pradžioje nieko nesimatė. Kaimynė atpainiojo grandinę ir išsivedė gyvulį. Vėliau atbėgo šaukdama, kad aš jos karvę sužalojau, subadžiau. Pikta moteriškė, ne veltui aš ją pernai lazda pervanojau“, – atviravo P.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: komentarai apie Vilniuje besibaigiančias karines pratybas