Stasys Brundza į Seimą keliaus su ramentais

Per apkaltą iš Seimo pašalintą Neringą Venckienę pakeisiantis verslininkas Stasys Brundza šiomis dienomis aktyviai ieško naujų ramentų. Jais praeityje garsus lenktynininkas norėtų pasipuošti per priesaiką.

Į priesaiką Seime S.Brundza nenorėjo eiti su kasdieniais ramentais, bet įsigyti prašmatnesnių jam kol kas nepavyko.<br>Lietuvos ryto TV nuotr.
Į priesaiką Seime S.Brundza nenorėjo eiti su kasdieniais ramentais, bet įsigyti prašmatnesnių jam kol kas nepavyko.<br>Lietuvos ryto TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

2014-06-27 12:53, atnaujinta 2018-02-12 11:08

Penktadienį Vyriausioji rinkimų komisija turėtų pripažinti, kad laisvas Seimo nario mandatas atitenka S.Brundzai. Prieš jį „Drąsos kelio“ partijos kandidatų sąraše buvęs M.Romerio universiteto profesorius Gintaras Aleknonis mandato atsisakė.

Seime S.Brundza turėtų prisiekti liepos pradžioje. Šiai iškilmingai procedūrai verslininkas dairosi naujų ramentų. Jų būsimam parlamentarui prireikė, kai prieš beveik mėnesį jam buvo atlikta klubo sąnario operacija. „Atėjo laikas remontui, pakeitė šarnyrą“, – juokavo lenktynininkas, anksčiau turėjęs automobilių verslą.

S.Brundza šmaikštavo į naujas detales investavęs nemažai pinigų. Pakeistas klubo sąnarys jam atsiėjo per 11 tūkst. litų. „Todėl reikia jį saugoti, mažiau judėti, miegoti su pagalve tarp kojų“, – pasakojo buvęs lenktynininkas.

Išgirdęs apie tai, kad jam atsiveria durys į Seimą su ramentais judantis S.Brundza nutarė įsigyti naujus, atrodančius kiek prašmatniau už dabar turimus - aliumininius su juoda rankena. „Nutariau, kad reikia išeiginių ramentų, juk teks eiti į priesaiką. Internete išsirinkau ramentus juodu stiebu, bet nuėjęs į parduotuvę tokių neradau“, - apgailestavo S.Brundza.

Į ortopedijos parduotuvę, kurioje tikėjosi rasti nusižiūrėtus ramentus, būsimas Seimo narys po mėnesio petraukos važiavo savarankiškai. „Anksčiau visur vežiodavo draugai, o dabar jau pats sėdau prie vairo. Kai automatinė pavarų dežė, kairės kojos nereikia. Kasdien vis geriau, nors svetimkūnis prigyja negreitai“, – pasakojo S.Brundza.

Anksčiau buvo skelbiama, kad Seimo nariu tapęs S.Brundza greičiausiai papildys valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos gretas, bet penktadienį jis portalui tvirtino, kad dėl to dar nėra galutinai apsisprendęs.

Praėjusią savaitę Seimas per apkaltą panaikino daugiau kaip metus parlamente nesirodžiusios N.Venckienės mandatą. Šis sprendimas priimtas Konstituciniam Teismui paskelbus, kad neatlikdama savo tiesioginių pareigų N.Venckienė šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.