Kauniečiai nustebę: ką jų mieste išdarinėja Jehovos liudytojai?

Beveik keturios dešimtys naujųjų Jehovos liudytojų bendruomenės narių

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 28, 2014, 2:21 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:13 AM

„Žmonės nekrikštijami spontaniškai – jie priima šį sprendimą po metus ar ilgiau trunkančių Biblijos studijų. Ne visi besidomintys Jehovos liudytojų veikla nusprendžia jais tapti“, – aiškino Jehovos liudytojų religinės bendrijos informacinio padalinio vadovas Gytis Tereikis.

Sporto halėje vyksta Jehovos liudytojų kongresas „Pirmiausia ieškokite Dievo karalystės“, kuriame nagrinėjama Dievo karalystės samprata Biblijoje, susiejant krikščioniškąsias tiesas su šių dienų realijomis. Tris dienas truksiančiame renginyje dalyvauja apie 2700 žmonių.

Naujų narių krikštijimas vandenyje – vienas svarbiausių kongreso momentų. Pats krikštijimo metodas siejamas su krikščionybės pradžioje vykusiomis apeigomis, kai žmonės būdavo krikštijami ne apšlakstant vandeniu, o panardinant.

Jehovos liudytojai taip pat laikosi ankstyvųjų krikščionių nuostatos nekrikštyti kūdikių, o tik sąmoningo amžiaus žmones, kurie patys gali apsispręsti.

Jehovos liudytojai yra krikščioniška religija, kurią visame pasaulyje išpažįsta apie 7,9 mln. žmonių. Šios religijos šventraštis – Biblija.

Lietuvoje suskaičiuojama apie 3200 praktikuojančių Jehovos liudytojų, neseniai buvo minimas jų veiklos Lietuvoje 100 metų jubiliejus.

Jehovos liudytojai nešvenčia Kalėdų ir Velykų, nedalyvauja politinėje veikloje, netarnauja kariuomenėje ir atsisako gydymo, susijusio su kraujo perpylimu. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.