Vestuvininkų balandžiai atakuoja klaipėdiečių namus ir biurus

Per vestuves jaunavedžių į dangų paleisti balti balandžiai atakuoja įstaigų biurus ir miestiečių balkonus – jie čia įsikuria ir niekur nesitraukia. Pasimetę klaipėdiečiai nežino, ką su šiais paukščiais daryti.

Šis klaipėdiečių balkone apsigyvenęs balandis netrokšta laisvės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Šis klaipėdiečių balkone apsigyvenęs balandis netrokšta laisvės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-06-29 10:53, atnaujinta 2018-02-12 09:53

Vienas baltas balandis prieš kelias dienas apsigyveno M.Mažydo alėjos daugiabučio balkone. Iš pradžių žmonės manė, kad jis susižalojo ir nebegali paskristi. Paukščiui klaipėdiečiai pripylė į indą vandens, pabėrė kruopų.

Kitą dieną balandis jautėsi puikiai, nieko nesibaimindamas vaikštinėjo visai šalia žmonių, skraidė balkone, bet į laisvę visiškai nesiveržė. Katę auginantys klaipėdiečiai laikyti karvelių nesvajojo. Be to, jau savaitę čia gyvenantis paukštis teršia balkoną.

Tokia pat istorija nutiko ir viename toje pačioje M.Mažvydo alėjoje įsikūrusiame biure. Per praviras duris į vidų įskridęs baltas balandis elgėsi panašiai – ramiai vaikštinėjo, nekreipdamas dėmesio į lankytojus, lesė pabertus sutrupintus sausainius. Paukštį pamačiusi vienos darbuotojos dukra išprašė tėvų, kad leistų karvelį pasiimti ir auginti namuose.

Karvelių augintojo klaipėdiečio Evaldo Jurkevičiaus tokia žinia nenustebino – apie panašius atvejus jis girdėjo jau ne kartą.

Jo teigimu, taip elgiasi nesąžiningi žmonės, kurių tikslas – pasipinigauti. Jie turgavietėse pigiai nusiperka balandžių, o po to kelis kartus brangiau parduoda ar neva išnuomoja juos vestuvininkams ar kitų švenčių dalyviams.

„Paprastai vestuvininkams nuomojami pašto karveliai, kurie paleisti į padangę iškart sugrįžta į savo namus. Tačiau tokie karveliai brangiai kainuoja, porelė nuomojama maždaug už šimtą litų, - aiškina E.Jurkevičius. - Tačiau kai kurie asmenys turgavietėse nusiperka dekoratyvinių ar kitokių paprastų balandžių porą už kokį dešimt - dvidešimt litų, o šventės rengėjams juos perduoda už kelis kartus didesnę sumą. Tokie paukščiai paleisti į laisvę nežino, kaip elgtis, neatseka kelio į savo namus ir ieško artimiausios prieglaudos. Tokiu atveju geriausia kreiptis pagalbos į balandžių augintojus, kurie paims paukščius ir apgyvendins juos tinkamomis sąlygomis“.

Pasak E.Jurkevičiaus, balandžiai M.Mažvydo alėjoje – pats tikriausias pasipinigautojų veiklos įrodymas: čia įsikūrę Klaipėdos santuokų rūmai, visai šalia – Kristaus Karaliaus bažnyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.