Ar sugebėsime grąžinti pasitikėjimą Europa?

Rytoj naujasis Europos Parlamentas rinksis į pirmąją plenarinę sesiją Strasbūre ir rinks Europos Parlamento vadovybę. Parlamentarų šios kadencijos laikotarpiu laukia daug iššūkių. Rinkėjai kaip niekada aiškiai parodė, kad jie nori pokyčių Europoje. Turime dirbti taip, kad mūsų piliečiai pamatytų, kad mes juos girdime.

V.Blinkevičiūtė "Rinkėjai kaip niekada aiškiai parodė, kad jie nori pokyčių Europoje".<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Blinkevičiūtė "Rinkėjai kaip niekada aiškiai parodė, kad jie nori pokyčių Europoje".<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilija Blinkevičiūtė

Jun 30, 2014, 1:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:10 AM

Problemų Europoje šiuo metu daug - žmonės pavargę nuo sunkmečio ir taupymo politikos pasekmių, daugelyje šalių aukštas nedarbas, žmonės gauna per mažus atlyginimus bei socialines išmokas, visa tai kelia nepasitikėjimą bendrija. „Ar sugebėsime žmonėms grąžinti pasitikėjimą Europa?

Vieni iš daugiausiai diskusijų keliančių klausimų dabar yra kokia bus naujoji Europos Komisija ir kas jai vadovaus. Viena didžiausių Europos Parlamento politinių jėgų - Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcija, kuriai priklauso parlamentarė ir kurioje dirbs 191 narys, parengė rekomendacijas naujajai Europos Komisijai.

Mūsų frakcija bet kuriam kandidatui į Europos Komisijos Pirmininkus teikia vieną pagrindinį reikalavimą – naujoji Komisija turi vykdyti politiką, kuri padėtų gerinti mūsų žmonių kasdienį gyvenimą, ypač tų, kurie labiausiai nukentėjo nuo sunkmečio ir taupymo padarinių. Mes nesitaikstysime su ta pačia sprendimų tėkme, kokia buvo iki šiol.

Kandidatas į Komisijos Pirmininkus, norėdamas laimėti frakcijos palaikymą, privalės vykdyti tokius įsipareigojimus: skatinti investicijas ir tvarų augimą; užtikrinti kokybiškas ir saugias darbo vietas; kovoti su skurdu ir nelygybe; užtikrinti judėjimo laisvę ir kovoti su socialiniu dempingu; privalės stiprinti pagarbą pagrindinėms žmogaus teisėms ir dirbti taip, kad pati Europos Sąjunga taptų demokratiškesnė, skaidresnė ir labiau atskaitinga savo piliečiams. Frakcija taip pat tikisi, jog kandidatas į Komisijos Pirmininkus įsipareigos išlaikyti lyčių lygybės balansą, sudarant naująją Komisiją.

Mūsų frakcijos parengtose rekomendacijose teigiama, kad naujosios Komisijos programa negali būti tik vienos politinės šeimos programa. Mūsų rinkėjai turi būti įtraukti į naują ateinančių penkerių metų programą, nes tik taip galėsime parodyti, jog Europos Sąjunga iš tikrųjų išgirdo jų balsus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.