Įkasti šiukšių konteinerio Kauno senamiestyje – nevalia

Miesto valdžios sumanymui Muitinės gatvėje įkasti požeminius šiukšlių konteinerius, kurie nedarkytų senamiesčio, iškilo rimtų kliūčių – kultūros paveldo specialistai reikalauja atlikti archeologinius tyrimus, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Rotušės aikštės prieigose po švenčių galima išvysti krūvas šiukšlių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rotušės aikštės prieigose po švenčių galima išvysti krūvas šiukšlių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-06-30 21:05, atnaujinta 2018-02-12 08:50

Didžiausias į žemę įkasamų šiukšlių konteinerių privalumas – nepriekaištingas estetinis vaizdas, tačiau yra ir trūkumų: juos sunkiau prižiūrėti, tenka skirti lėšų vietai paruošti, o pats konteineris kainuoja apie 30 tūkst. litų.

Įmonė „Kauno švara“ jau turi vieną tokių konteinerių komplektą, mat teko juos iškasti iš privataus Laisvės alėjos kiemo. Muitinės gatvėje šalia viešbučio reikėtų tik paruošti vietą, tačiau dėl jos ir kilo daugiausia rūpesčių.

„Kultūros paveldo specialistai reikalauja atlikti archeologinius tyrimus“, – paaiškino Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Muitinės gatvė pakliūna į kultūros paveldo teritoriją ir tyrimus būtina atlikti, jeigu rengiamasi kasti giliau kaip 50 centimetrų.

Norint įrengti šiukšlių konteinerių šachtą reikėtų iškasti beveik 2 metrų gylio duobę.

R.Savickienė vylėsi, kad galbūt kažkas jau anksčiau atliko šios vietovės archeologinius tyrimus ir bus galima pasinaudoti jų rezultatais.

„Jeigu nepavyks rasti tokių dokumentų, procedūra smarkiai užtruks – teks skelbti viešuosius pirkimus, atlikti tyrimus“, – aiškino savivaldybės atstovė.

Kauno meras Andrius Kupčinskas norėtų, kad tokie šiukšlių konteineriai būtų įrengti tiek senamiestyje, tiek miesto centre. Keli jų jau įkasti ir tikrai gražiai atrodo.

A.Kupčinskas tvirtino nesitikėjęs, kad dėl šio sumanymo teks atlikti tiek procedūrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.