R. Paksas: skaudu, kad Demokratija Lietuvoje tėra tuščias žodis

Sekmadienį, birželio 29 – ąją prezidentas Rolandas Paksas su žmona Laima balsavo Tautos referendume dėl žemės pardavimo užsieniečiams Vilniaus miesto rinkimų apygardoje numeris 57, Šilo rinkimų apylinkėje numeris 105 (Šilo g. 24).

R.Paksas su žmona Laima balsavo referendume dėl žemės pardavimo užsieniečiams.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Paksas su žmona Laima balsavo referendume dėl žemės pardavimo užsieniečiams.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:14 AM

„Man referendumo biuletenyje įrašyti punktai yra priimtini, todėl kaip balsuoti nebuvo sunku apsispręsti. Tačiau pati referendumo eiga, sukrečia: tuščios apylinkės, pasimetę komisijų nariai, vos vienas kitas ten pasirodantis žmogus. Ką mes pasiekėme, referendumo priešininke, pone Landsbergi, norėtųsi paklausti?“, – sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas.

Pasak R. Pakso, skaudu pripažinti, kad Tauta, Laisvė ir Demokratija Lietuvoje tėra tušti žodžiai.

Visi, pradedant Vyriausiąja rinkimų komisija ir baigiant aukščiausiais išrinktaisiais, turėtų prisiimti politinę atsakomybę už rafinuotai sužlugdytą piliečių iniciatyvą.

"Man gėda už visą valdžią. Norėtųsi atsiprašyti tų, kurie pasirašė, kurie nepabijojo ateiti į referendumo apylinkes ir balsuoti.

Toks elgesys su aktyviais ir dar neabejingais žmonėmis nedaro garbės mūsų valstybei. Tai dar turės būti ištirta ir įvertinta.

Sunkiai apsiverčia liežuvis kalbėti apie demokratiją ir pilietinę visuomenę Lietuvoje. Nonsensas kai valdžia taip niekina savo piliečius. Tai prieštarauja demokratijos principams, paneigia Europos civilizacijos vertybes,“ – pabrėžė prezidentas Rolandas Paksas.

Partijos Tvarka ir teisingumas informacijos centras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.