R. Šadžius prašo informacijos apie V. Vildžiūnaitės atleidimą

Finansų ministras Rimantas Šadžius pareikalavo, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pateiktų detalią informaciją, kaip ir kodėl iš pareigų buvo atleista VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

V.Vildžiūnaitė iš pareigų atleista birželio 27 dieną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Vildžiūnaitė iš pareigų atleista birželio 27 dieną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 30, 2014, 6:19 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:55 AM

Finansų ministrui R.Šadžiui buvo netikėtas ir vieno iš VMI vadovų atleidimas ir informavimas apie jau įvykusį faktą. Ministrui nepriimtina, kad pavaduotoją iš pareigų skubotai, paskutinėmis savo darbo dienomis, atleido VMI viršininkas, kuriam nepratęsta kadencija.

„Siekdamas objektyviai įvertinti padėtį ir įsitikinti V.Vildžiūnaitės atleidimo pagrįstumu, pareikalavau pateikti man išsamius duomenis“,– sako finansų ministras.

V.Vildžiūnaitė iš pareigų atleista birželio 27 d., visuomenei informacija buvo paskelbta birželio 30 d., t.y. paskutinę dieną, kai M.Kaseliauskas ėjo VMI viršininko pareigas.

Skubiai atleista VMI viršininko pavaduotoja V.Vildžiūnaitė VMI viršininko sprendimą skųs teismui, primena ELTA.

Advokatų profesinės bendrijos „Šulija Partners Law Firm Vilnius“ seniūno Gintauto Šulijos teigimu, V. Vildžiūnaitės atleidimo esmė – menamas nusižengimas dėl vienos įmonės 78 centų delspinigių nepriemokos. Ta pati įmonė tuo pačiu metu turėjo kito mokesčio 166 litų permoką.

„Skaičiuojant įmonių skolingumo būklę, šios sumos gali būti atimamos viena iš kitos teisės aktų numatyta tvarka, – teigia teisininkas dr. G. Šulija – Atleidimo išvadoje taip pat nurodomas smulkus procedūrinis trūkumas – gauto dokumento neužregistravimas tą pačią dieną. Tai negali būti pagrindu pripažinti sunkiu valstybės tarnybos nusižengimu“.

„Sudaryta tyrimo komisija nesupažindino V.Vildžiūnaitės su tyrimo medžiaga, pateikė tik galutinę išvadą. Įsakymas dėl tariamai šiurkštaus pažeidimo buvo priimtas skubotai, nesuteikiant teisės asmeniui papildomai paaiškinti aplinkybių ir pateikti papildomą informaciją. Šis VMI viršininko sprendimas yra nepagrįstas ir , manome, bus panaikintas teisme“, – sako G.Šulija.

Tai – pirmoji nuobauda V.Vildžiūnaitei per 19 metų jos patirtį VMI sistemoje. Teisininkės išsilavinimą turinti V. Vildžiūnaitė VMI vadovavo VMI Mokesčių, Teisės departamentams, nuo 2010 metų eina VMI viršinininko pavaduotojo pareigas. Per visą šį laikotarpį V.Vildžiūnaitė buvo vertinama teigiamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.