Mokesčių inspekcijos vadovu tapo B. Bradausko sūnus

Laikinuoju Valstybinės mokesčių

Seimo narys B.Bradauskas džiaugiasi sūnaus sėkme.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo narys B.Bradauskas džiaugiasi sūnaus sėkme.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 1, 2014, 11:53 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:32 AM

Jis yra Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Broniaus Bradausko sūnus.

Finansų ministras Rimantas Šadžius praėjusią savaitę nutarė nepratęsti nuo 2005 metų spalį dirbusio VMI viršininko Modesto Kaseliausko kadencijos - jis atleistas nuo liepos 1-osios.

Naujas įstaigos vadovas ketverių metų kadencijai bus atrinktas konkurso būdu.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė neseniai priekaištavo ministrui dėl VMI darbo, nes prastai surenkami kai kurie mokesčiai, pirmiausia – pridėtinės vertės mokestis (PVM). Tuomet R.Šadžius pripažino, kad VMI sulaukė daug kritikos.

R.Šadžius, atsižvelgęs į Valstybės kontrolės išvadas, pernai lapkritį skyrė VMI vadovui griežtą papeikimą. Be to, ministras yra teigęs, kad situacija VMI yra prasta ir dėl netinkamų informacinių technologijų.

Tuo metu socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius aiškinsis dėl iš Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atleistos viršininko pavaduotojos Vilmos Vildžiūnaitės. Ministras pirmininkas tikino, kad dėl įvykių kalbėsis ir su finansų ministru, ir VMI darbuotojais.

Buvęs VMI viršininkas Modestas Kaseliauskas, kurio paskutinė darbo diena buvo pirmadienį, už šiurkštų tarnybinį nusižengimą atleido savo pavaduotoją V.Vildžiūnaitę. Ši BNS teigė, kad sprendimą skųs teismui.

Finansų ministras Rimantas Šadžius pirmadienį iš VMI pareikalavo informacijos, kodėl atleista V.Vildžiūnaitė.

„Finansų ministras paklausė Mokesčių inspekcijos vadovo, dėl kokių priežasčių jis atleido savo pavaduotoją ir finansų ministras, gavęs šitą informaciją, painformuos mane ir aš šiandien ryte taip pat tikiuosi, kad man pavyks pasikalbėti su vienu iš pavaduotojų, jau man informacija tokia nusiųsta. Laukiu jo skambučio ir telefoniniu pokalbiu pateiktų man informaciją, kodėl taip buvo pasielgta. Šiandien dar komentuoti būtų dar per anksti, neturiu pilnos informacijos“, - antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, bus V.Vildžiūnaitė atleista dėl interesų turinčių asmenų veiksmų.

„Aš ponią Vildžiūnaitę pažįstų labai seniai, kaip dirbęs ir Finansų komiteto pirmininko pareigose, ir buvęs finansų ministras, tai ji man kaip darbuotoja pagal kompetenciją palikusi gerą įspūdį, bet šiandien negalėčiau pasakyti, ar tai yra suinteresuotos grupės, ar ne, bet mes elgsimės labai principingai. (...) Išsiaiškinsim ir matysim, jeigu yra kažkieno daryti blogi ketinimai, pažeisti įstatymai, tai bus kreiptasi į teisėsaugos institucijas“, - tikino premjeras.

V.Vildžiūnaitė praėjusį penktadienį atleista, nes esą dėl jos kaltės sustabdytas milijoninės vertės konkursas, kuriame dalyvavo valstybei skolinga bendrovė. Tuo tarpu pareigūnė aiškino, kad įmonė tuo pat metu turėjo 78 centų skolą dėl PVM delspinigių ir maždaug 160 litų permoką, tad ji pasirašė raštą, kuriame nurodyta, jog įmonė nėra skolinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.